Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bridgestone a lansat o anvelopă ultra-silenţioasă pentru autobuze

Bridgestone a lansat anvelopa ultra-silențioasă U-AP 002, după 18 luni de testare internă și dezvoltare în colaborare cu operatorul britanic Stagecoach. Fiind clientul Bridgestone cu cea mai mare flotă în exploatare, Stagecoach a devenit și prima companie din Europa care și-a echipat vehiculele cu noua anvelopă.

U-AP 002 a fost concepută special pentru cerințele flotelor de autobuze electrice și hibride și îndeplinește standardul 3PMSF pentru condusul pe timp de iarnă. Producând doar 69 dB, anvelopa reduce poluarea fonică cu

2 dB în comparație cu versiunile similare anterioare și are sarcină crescută, adaptată greutăţii suplimentare generată de baterii în cazul autobuzelor electrice.

Noua anvelopă are o rezistență la rulare clasa B, – pentru scăderea consumului de combustibil și emisii reduse – dar şi o durată de viață mai mare cu 9%, datorită peretelui lateral mai gros și a carcasei robuste. De asemenea, este posibilă reșaparea.

„U-AP 002 este cea mai silențioasă anvelopă pe care am construit-o vreodată, oferind în același timp performanțe la uzură mai bune față de predecesoarele sale”, a declarat Greg Ward, director comercial de vânzări Bridgestone.

Odată cu anvelopa este furnizat şi sistemul electronic de etichetare RFID (identificare prin radiofrecvență) pentru a spori trasabilitatea carcaselor anvelopelor pentru companii. Acest lucru, spune Bridgestone, va oferi un sistem eficient în timp și, în acelaşi timp, precis, pentru partajarea și introducerea datelor, utilizatorii putând accesa rezultatele și ajuta la optimizarea costurilor de proprietate.

Articole similare

Ad