Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Drulă: S-a publicat licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj

Licitaţia pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova – Lugoj a fost publicată marţi pe SICAP, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

„Câteva date: licitația are la bază noul caiet de sarcini cu termene şi plăți mult mai clare, care să nu mai rezulte în sincope la derulare; profilul drumului, autostradă sau drum expres, va rezulta din analiza cost-beneficiu, el putând să varieze pe sectoare, în funcţie de costuri şi dificultatea terenului; din contract va reieşi un studiu de fezabilitate cu grad foarte mare de detaliu, aşa-numitul ‘preliminary design’ (proiect tehnic ‘preliminar’), astfel încât o licitaţie design&build ulterioară să aibă majoritatea riscurilor (de ex. geotehnice) eliminate, dar să permită inovaţie şi adaptare la tehnologia constructorului“, a explicat ministrul Drulă.

Potrivit anunțului publicat pe SICAP, obiectul contractului de servicii este elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru „Drum de mare viteză Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj“. Valoarea totală a contractului este estimată între 107, şi 127 milioane de lei, cu o durată de 43 de luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 12 iulie 2021, ora 15:00, după care va avea loc deschiderea acestora. Lungimea estimată a drumului de mare viteză Craiova – Lugoj este de aproximativ 250 de kilometri.

Articole similare

Ad