Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

PREMIERĂ: Iveco Daily minibus – mai confortabil, mai ecologic, la fel de versatil

Iveco Bus a lansat noul Daily pentru transport de călători, disponibil în numeroase variante de configurare, pentru o paletă largă de aplicaţii: transport ocazional şi turistic (modelul Tourys), servicii shuttle (Start), curse interurbane (Line), transport şcolar (Pop) şi, în curând, urban (Access).

Daily minibus este construit pe noua platformă Daily van, care beneficiază de suspensia inovatoare pneumatică Air-Pro, controlată electronic, cu funcţie de amortizare permanentă a denivelărilor (CDC), care sporeşte confortul şoferului şi a pasagerilor deopotrivă. Air-Pro calculează la fiecare 10 milisecunde presiunea ideală la nivelul fiecărui amortizor, pentru a oferi cea mai bună reacţie dinamică, vibraţiile fiind astfel reduse cu 25%.

Suspensia se poate regla prin intermediul unui buton rotativ intuitiv amplasat pe bord, şoferul având posibilitatea de a alege între modurile „Auto”, „Soft” şi „Load” – ultimul pentru optimizarea manevrabilităţii şi a controlului la rulare atunci când vehiculul este încărcat la capacitate.

La fel ca modelul de transport marfă, Daily minibus este echipat cu un scaun nou pentru şofer. Părţile laterale ale acestuia sunt cu 15 mm mai groase, iar spuma cu densitate ridicată asigură o distribuţie echilibrată a greutăţii şi reduce presiunea asupra spatelui.

Noul minibus este disponibil cu propulsie diesel (echipare cu motor F1A, de 2,3 l, ce dezvoltă 180 şi 210 CP şi corespunde standardului de poluare Euro VI-E) sau pe gaz natural comprimat (motor de 3 l şi 136 CP, compatibil cu biometan). Două cutii de viteză sunt disponibile: noua transmisie manuală cu 6+1 trepte sau versiunea automată Hi-Matic, cu 8 trepte, care oferă performanţe optime şi consum redus de carburant.

Pe lângă programele de service şi asistenţă Iveco ON Solutions, Daily minibus este disponibil acum cu noul companion vocal Iveco Driver Pal, prin intermediul comenzilor vocale Amazon Alexa. Şoferul poate obţine astfel informaţii despre starea tehnică a vehiculului şi poate comunica cu ceilalţi parteneri în trafic.

Articole similare

Ad