Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Studiu ETF: șoferii, tot mai obosiți la volan

Șoferii profesioniști conduc obosiți, iar această stare este legată direct de condițiile lor precare de muncă, anunță Federația Europeană a Lucrătorilor din Transporturi (ETF), care a realizat un studiu referitor la oboseala șoferului în transportul de pasageri și de marfă transport rutier.

Presiunea pe timp, în special pe livrările final, e din ce în ce mai mare, iar toate aceste lucruri se răsfrâng asupra șoferilor. Potrivit studiului, la care au participat 2861 de șoferi de camioane, autobuze și autocare, 772 de respondenți au spus că au fost pe punctul de a cauza un accident rutier major din cauza oboselii la volan, aproape 1 din 3 șoferi de camion și 1 din 4 în cazul celor de autocar au afirmat că au adormit la volan.

Printre concluziile studiului se mai remarcă:

  • 60% din șoferii de camion și 66% dintre cei de autobuz și autocar au spus că au fost nevoiți să conducă regulat în timp ce erau obosiți;
  • 52% dintre șoferii de camion și 57% dintre cei de autobuz și autocar au declarat că au dorit să tragă pe dreapta și să se odihnească, însă nu au putut face acest lucru.

„Deși este un fapt binecunoscut faptul că oboseala șoferului prezintă un risc major pentru siguranța rutieră a tuturor utilizatorilor drumului, măsurile luate în rândul angajatorilor și la nivel politic și legislativ european pentru a aborda această problemă pentru șoferii profesioniști sunt insuficiente. Reducerea oboselii la volan devine din ce în ce mai urgentă, cu atât mai mult cu cât UE se angajează pe politica sa de Siguranță Rutieră 2021-2030 – Next steps towards Vision Zero“.

Articole similare

Ad