Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Primul centrul logistic urban în Germania

ABC-Logistik și filiala sa Incharge au implementat un nou concept pentru o logistică urbană durabilă. Unitatea centrală este centrul logistic de 12.000 mp aflat în zona portului Düsseldorf. Planificat cu Panattoni, implementat cu Goldbeck, depozitul a fost construit în decurs de un an, iar clădirea găzduiește, de asemenea, noul sediu logistic ABC, pe o suprafață de 1.800 de metri pătrați de spații de birouri. Investiția se ridică la 15 milioane de euro.

Incharge, companie de logistică din Dusseldorf, a prezentant un nou concept, despre care afirmă că este primul centrul logistic urban din Germania. Sistemul include pachete de servicii de la furnizorii CEP, direct în portul Dusseldorf, ceea ce economisește câteva mii de drumuri zilnic. Una din caracteristicile speciale este dată de faptul că distanțele până în centrul orașului sunt extrem de scurte. Practic, în loc să livreze la comercianții cu amănuntul de mai multe ori pe zi, Incharge grupează mărfurile. „Dealerii, companiile și administrațiile au schimbat pur și simplu adresa de livrare pentru a încărca”, explică Holger te Heesen, directorul ABC-Logistik, într-un pentru trans aktuell.

Grupajul mărfurilor reduce călătoriile de la 20 de livrări la doar câteva. „Livrările se fac întotdeauna la ora dorită, în afara orelor de vârf”, afirmă acesta. Centrul logistic îi ajută pe comercianți în privința spațiului și a chiriei, deoarece, spune Holger te Heesen, aceștia nu mai plătesc o chirie scumpă, putându-se concentra pe spațiul pentru expoziție și vânzare. Atunci când volumele sunt mai mari, livrările între depozit și magazine sunt efectuate cu camioane de 7,5 tone Mitsubishi Canter, în timp ce transporturile mai mici sunt gestionate cu cinci vehicule electrice – E-NV200 de la Nissan, ID3 de la VW și două biciclete cargo.

Articole similare

Ad