Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii sunt descurajaţi: „Nu se vrea rezolvarea problemei impozitării diurnelor”

În urma tergiversării discuţiilor din cadrul grupului de lucru de la Finanţe pe problema reîncadrării diurnelor, reprezentanţii transportatorilor se arată descurajaţi şi susţin că şi-au pierdut încrederea că se va găsi o soluţie favorabilă lor.

Totuşi, în cadrul video-conferinţei organizate de revista Tranzit imediat după încheierea întâlnirii grupului de lucru din 3 iunie, asociaţiile patronale s-au arătat dispuse să mai încerce şi varianta trimiterii unui chestionar către Finanţe şi către Ministerul Muncii, prin care să se solicite răspunsuri clare la anumite probleme legislative. În plus, „sunt necesare nişte note de orientare. Dacă am căzut de comun acord că legislaţia nu trebuie modificată, trebuie să ştim cum o aplicăm. Poate că în prezent unii transportatori nu ştiu să aplice legea, dar, pe de altă parte, şi controalele inspectorilor fiscali sunt greşit făcute, dovadă că instanţa le-a dat dreptate cărăuşilor în mai multe rânduri. Iar alte RIF-uri au fost respinse de către Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor din cadrul ANAF”, a opinat Lorena Sandu, reprezentanta UNTRR.

Dacă nici în acest mod nu se va găsi o rezolvare, lipsa unei decizii ferme din partea specialiştilor Ministerului Finanţelor Publice şi ai ANAF va genera probabil în scurt timp o acţiune radicală din partea industriei, pentru care opţiunea organizării unui protest de amploare începe să se contureze ca fiind singura opţiune.

Articole similare

Ad