Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IVECO S-Way NP, primul vehicul ecologic de siguranță din Campionatul ETRC

Într-un moment în care protecția mediului este tot mai importantă și în sporturile cu motor, Asociația Europeană a Curselor de Camion (ETRA) a decis să dea un exemplu și să devină lider în ceea ce privește tehnologiile sustenabile.

Concret, Campionatul European de Curse de Camion (ETRC) va fi prima competiție FIA care va trece la combustibili proveniți integral din surse regenerabile: cea mai nouă generație de carburanți sintetici HVO (ulei vegetal hiodrogenat).

Iar IVECO își va extinde parteneriatul tradițional cu ETRA până la finalul sezonului 2023 (adică pentru următoarele trei sezoane, din care prima întrecere va fi pe 12 și 13 iunie 2021 la Hungaroring) și va contribui la acest proiect cu modelul S-Way NP, pregătit deja pentru bio-LNG, variantă în care va oferi și mai multă performanță în ceea ce privește reducerea emisiilor de NO2 și de CO2 (acestea din urmă cu până la 95% comparativ cu modelele diesel).

Modelul oferit de IVECO drept camion de siguranță este primul cu acest rol din competițiile ETRC care este prietenos cu mediul, deoarece, așa cum declară Thomas Hilse, Președintele mărcii IVECP, viitorul curselor de camioane trebuie să fie, fără îndoială, cu emisii zero, iar S-Way NP aduce acest obiectiv cu un pas mai aproape.

Camionul de siguranță este cel care conduce plutonul de camioane în turul de dinaintea startului și este folosit și pentru a încetini cursa în eventualitatea unor pericole, cum ar fi după un accident sau în condiții meteo extrem de dificile.

Modelul pus la dispoziție de IVECO este o configurație standard 4×2 pe LNG, cu rezervor de 540 l în care încap cel puțin 390 kg de bio-LNG lichid, ceea ce îi conferă o autonomie de până la 1.600 km.

IVECO va participa din nou la FIA ETRC ca sponsor tehnic al „Die Bullen von IVECO“, parteneriatul dintre Hahn Racing (reprezentat de Jochen Hahn, de șase ori campion european, care a dominat întrecerea din 2019 la volanului unui IVBECO Stralis), și echipajele Schwabentruck (care o au ca lider pe Steffi Halm, singura femeie ce concurează în acest Campionat).
IVECO va mai fi reprezentat de două echipe, Reinert Rascing și Don’ Touch Racing.

Articole similare

Ad