Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Berlinul acordă 1.500 EUR pentru echiparea cu sisteme de siguranță

Programul de finanțare pentru echiparea retrofit cu sisteme de asistență a șoferului pentru luarea virajului spre dreapta în siguranță, oferit de Germania din decembrie 2020, a fost deosebit de bine primit de companiile mici și mijlocii. Cu toate acestea, fondul de finanțare nu a fost încă epuizat.

Reprezentanta “Verzilor”, Ramona Pop, și-a exprimat satisfacția cu privire la începerea programului de finanțare pentru instalarea sistemelor de siguranță la camioane. Potrivit băncii de investiții proprii a statului (IBB), au fost solicitate finanțări pentru 211 de sisteme de asistență la virare din decembrie 2020 până la sfârșitul lunii mai – din care 186 au fost aprobate. Companiile mici și mijlocii din sectoarele transporturilor, depozitării și IMM-urilor ar fi folosit în mod predominant oferta de finanțare.

Ramona Pop a declarat că sistemul de asistență la luarea virajelor este extrem de eficient pentru a evita accidentele și, astfel, pentru a proteja mai bine bicicliștii și pietonii în special.

Autoritățile locale ale Berlinului susțin achiziționarea și instalarea de sisteme de siguranță rutieră pentru vehiculele comerciale de peste 3,5 tone cu până la 1500 de euro pe sistem. Fiecare firmă poate aplica pentru până la 20 de sisteme. Potrivit IBB, finanțarea pentru echiparea retrofit cu sisteme de siguranță nu a fost încă epuizată. 

Articole similare

Ad