Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

GEODIS a cumpărat 200 de Iveco pe biogaz pentru livrări urbane în Franța

Este vorba de 107 Daily și 93 de Eurocargo cu BioGNV, un combustibil care reduce emisiile de CO2 cu până la 95%, oferind aceeași performanță ca un vehicul similar diesel. Emisiile de particule fine sunt și ele mai mici cu 95% și cele de NO2 cu 90% față de Euro VI-E. În plus, cele 200 de utilitare sunt clasificate Crit’Art 1 și certificate Pieck Quiet Truck 71, deci și zgomotul este mai mic.

Ele vor fi livrate la finalul anului.

Logistica urbană este una dintre cele mai importante activități ale GEODIS, cu potențial foarte mare de decarbonizare, și achiziția se încadrează în demersul companiei de a ajunge să facă transport fără emisii de carbon în cele mai mari 35 de orașe din Franța, cu populație de peste 150.000 de locuitori, în următorii trei ani.

Iveco, pe de altă parte, este lider pe piața camioanelor cu propulsii alternative, cu aproape 60% din volumul vânzărilor din Franța, iar reprezentanții săi se declară mândri și de noul contract cu GEODIS și de faptul că vehicule îndeplinesc trei obiective majore: protejarea sănătății, a climei și a calității vieții în orașe.

Articole similare

Ad