Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford Trucks intră pe piața germană

După ce a intrat pe piețele din estul, centrul și sudul Europei și, de curând, Benelux, Ford Trucks atacă și piața germană, o piață cu doi producători importanți de camioane.

Distribuitorul selectat pentru Germania este Grupul Stegmaier, care vinde utilitare ușoare Ford în Germania din 1927. 

Presa germană anunță că Holger Hahn, manager cu mulți ani de experiență în vânzări la Mercedes-Benz Trucks și MAN și unul dintre fondatorii Charterway, devine director general, fiind responsabil de succesul brandului turcesc în Germania alături de Alex Kröper, managing partner F-Trucks Germany. 

La momentul lansării pe piață, Ford Trucks anunța 16 centre de service de pe cele mai importante rute de camioane vor prelua vânzările și întreținerea pentru seria de transport pe distanțe lungi Ford. Rețeaua va crește până la 25 de stații până la sfârșitul anului 2021 și la 50 de stații până în decembrie 2022. Grupul Stegmaier se află în prezent în negocieri cu renumiți parteneri de vehicule comerciale pentru a implementa rețeaua planificată la nivel național. ” Inițial, sunt disponibile la vânzare doar tractoare cu semiremorcă cu motorul Euro 6 de 12,7 litri, 500 CP și 2.500 Nm cu ampatament de 3.600 și 3.700 mm.  F-Max este echipat cu toate sistemele importante de asistență la bord. De asemenea, este disponibil un sistem telematic standard, care include opțiuni pentru întreținerea predictivă, printre altele. Intervalul de service este de 150.000 km.

„Vrem să obținem o cotă de piață de cinci procente până în 2025”, spune optimist Alex Kröper. Introducerea altor modele – modelele 6×2 și vehiculele pentru șantier – este planificată până în 2023. Pentru a asigura o aprovizionare rapidă cu piese de schimb, Ford Trucks intenționează să înființeze în viitorul apropiat un al treilea centru european de piese de schimb la granița dintre Germania și Franța. Pentru a oferi clienților opțiunea de închiriere și leasing, Stegmaier intenționează să înființeze FMC, conceptul Ford Mobility. 

Articole similare

Ad