Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Autostrăzile germane se vor bloca în al doilea weekend de vacanţă

Vacanţa de vară a început în 5 state federale din Germania. Clubul Automobiliştilor (ADAC) din această ţară apreciază că în acest an vor fi mai puţine călătorii pe distanţe lungi, cei mai mulţi nemţi alegând să îşi petreacă vacanţele la domiciliu. În aceste condiţii, în cel de-al doilea weekend din vacanţa de vară, ADAC estimează trafic intens şi blocaje pe autostrăzi, în special în nordul țării. Școlile se închid acum la Berlin, Brandenburg și Hamburg, iar Schleswig-Holstein și Mecklenburg-Pomerania Occidentală sunt deja de o săptămână în vacanță.

Excursioniștii de zi sau turiștii spontani vor face ca drumurile să fie extrem de aglomerate, astfel că se recomandă planificarea unor timpi de călătorie semnificativ mai lungi pe drumurile către regiunile montane şi nu numai. În plus, se lucrează încă la aproape 830 de secțiuni de autostradă. Riscul de aglomerație este crescut vineri după-amiază, sâmbătă dimineața și duminică după-amiaza. Zonele de coadă (pe ambele direcții) vor fi drumurile principale către Marea Nordului și Marea Baltică, zonele metropolitane Hamburg și Berlin, A1 Köln-Dortmund-Bremen-Lübeck, A2 Dortmund-Hanovra-Berlin, A3 Frankfurt-Nürnberg-Passau, A5 Karlsruhe-Basel, A7 Hamburg-Flensburg, A7 Hamburg-Hanovra și Würzburg-Ulm-Füssen/Reutte, A8 München-Salzburg, A9 München-Nürnberg, A10 Berliner Ring, A19 Wittstock/Dosse-Rostock, A24 Berlin-Hamburg, A93 Kufstein-Inntal, A95/B2 München-Garmisch-Partenkirchen.

Alte trasee problematice includ rutele Tauern, Fernpass, Brenner, Karawanken și Gotthard, precum și drumurile principale către coastele italiene, croate și franceze.

Articole similare

Ad