Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BAG-ul acumulează cereri de rambursare pentru taxa de Germania

Oficiul Federal pentru Transportul de Mărfuri din Germania (BAG) a primit deja 35.800 de cereri de rambursare a taxelor pentru camioane, după ce Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a opinat – la solicitarea Tribunalului din Münster – în octombrie 2020,  faptul că includerea costurilor pentru poliţia rutieră în cuantumul taxei de drum este incorectă.

Cât va costa statul german restituirea tuturor taxelor plătite de către firmele de transport şi logistică care solicită acest lucru este greu de cuantificat deocamdată, a declarat BAG. Totuşi, voci din rândul partidelor politice germane reclamă faptul că nivelul de taxare pentru camioane pe autostrăzile federale este în continuare ridicat şi se tem că alte contestări în instanţă ar putea urma, mai ales că acum s-a creat deja un precedent.

Amintim faptul că rambursarea taxelor de drum poate fi solicitată pentru cel mult ultimii 3 ani. Astfel, cei care nu au acţionat rapid, până la finalul lui 2020, pentru a cere banii aferenţi taxelor plătite şi în 2017, nu mai pot solicita retroactiv decât taxele începând din 2018. Mai multe procese colective au fost planificate în acest sens.

Articole similare

Ad