Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Trucks încurajează accesul femeilor în transport

AccelerateHer este o inițiativă revoluționară care vizează creșterea numărului de femei-șoferi proprietari care prestează un serviciu operațiunilor Lafarge din Africa de Sud. Zece femei din provincia KwaZulu-Natal, din sudul Africii de Sud, vor fi selectate pentru faza pilot a proiectului, cu intenția de a-l reproduce și de a-l dezvolta în alte zone de operare din întreaga țară.

Solicitanții câștigători vor primi o formare intensivă de 3 ani prin Academia de transport comercial (CTA), ca parte a programului de formare a șoferilor comerciali Iron Women de la Volvo Trucks. Școala de instruire îi învață pe participanți cum să opereze camioanele în siguranță, profitabil și eficient, ajutându-le să primească în cele din urmă calificarea de șofer comercial.

Programul de formare pentru „Femeile de Fier” a început în Peru în 2016 de Marcus Hörberg, pe atunci director general al Volvo Trucks Peru și astăzi vicepreședinte al Volvo Group Africa de Sud. Ideile grozave depășesc granițele și programul a fost inițiat în Africa de Sud în 2019, cu scopul de a îmbunătăți siguranța rutieră și de a conduce prosperitatea prin educarea șoferilor de camioane.

„Femeile sunt încă subreprezentate în industria transporturilor. Ca un mare susținător al diferenței pe care femeile o pot face, sunt foarte mândru că proiectul Volvo Trucks Iron Women a reușit să se dezvolte în continuare datorită parteneriatului cu Lafarge. Acum sprijinim femeile atât pentru a deveni șoferi de camioane calificați, cât și pentru a-și conduce propriile afaceri. Sunt convins că această inițiativă va avea un impact de durată asupra vieții multor oameni”, spune Marcus Hörberg, vicepreședinte al Volvo Group Africa de Sud.

În plus față de formarea la conducere, participanții vor urma o formare intensivă în cunoașterea afacerii pentru a-i familiariza pe șoferițele-patron cu aspecte precum tehnologia, finanțele, antreprenoriatul, gestionarea afacerilor de transport rutier, precum și legislația muncii și practicile de resurse umane.

Odată calificate, noile antreprenoare vor deveni subcontractori ai companiei de construcții Lafarge din provincia KwaZulu-Natal. „Credem că aceste întreprinderi de transport deținute de femei au potențialul de a înflori și de a face o schimbare reală în viața participanților, a familiilor și a comunităților lor. Acest proiect este un alt pas către incluziunea economică, construind comunități accesibile și durabile pentru viitor”, a declarat Noriko Solomon, directorul general Lafarge Aggregates.

Camioanele Volvo operate de cele 10 candidate selectate vor fi finanțate de Volvo Financial Services.

Articole similare

Ad