Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Taxa de drum în Germania: scutire doar pentru camioanele pe gaz din fabrică

De la 1 octombrie 2021, taxa de drum în Germania se va aplica și pentru camioanele echipate cu instalație de alimentare pe bază de gaz, excepție făcând cele cu sisteme montate din fabrică, a anunțat Oficiul Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG).

Pentru vehiculele care au fost „modernizate“ sau cu unul sau mai multe rezervoare pe gaz natural, precum și pentru vehiculele cu sisteme de alimentare pe gaz natural care nu îndeplinesc clasa de emisii Euro VI, scutirea pentru plata taxei de drum expiră la 30 septembrie 2021. Noile prevederi se aplică doar pentru camioanele Euro VI livrate din fabrică cu sisteme de alimentare pe bază de gaz. Fie că vorbim de camioane cu motoare CNG sau LNG, ori variante mixte – diesel/LNG cu aprobare de sistem în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 595/2009, acestea trebuie să fie Euro VI și să fie configurate de producătorul vehiculului ca un vehicul nou pentru motorul predominant pe gaz natural înainte de prima aprobare în conformitate cu legislația rutieră. Acestea se vor înregistra în așa numita „Listă Albă“ la Toll Collect până cel târziu la 31 decembrie 2023, dată la care expiră scutirea.

Pe de altă parte, camioanele echipate retrofit cu instalații CNG sau LNG mai pot fi înregistrate la Toll Collect în lista vehiculelor scutite de taxe doar până la 30 septembrie 2021, urmând ca din 1 octombrie să fie taxate. Toll Collect va informa proprietarul vehiculului în acest sens.

Articole similare

Ad