Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Linde Material Handling a lansat noile order-picker-e semiautomate N20 SA și N20 C SA

Linde Material Handling a lansat noile order-picker-e semiautomatizate Linde N20 SA și N20 C SA, cu două moduri de funcţionare, pentru deplasarea înainte sau pentru a urma automat operatorul în timpul proceselor de picuire. În acest fel, productivitatea poate creşte cu până la 20%.

Noile order-picker-e Linde au o capacitate de încărcare de până la 2,5 t. Ambele moduri semiautomate de operare au ca scop reducerea distanțelor de deplasare și mersul pe jos în timpul procesului de picuire, plus că nu mai sunt necesare urcările şi coborârile constante din utilaj, fiind astfel redus şi riscul de accidente.

Funcția semiautomată „Urmează-mă” a selectorului coordonează deplasarea echipamentului cu operatorul. Dacă acesta se oprește, utilajul se oprește și el, permițând așezarea mărfurilor de pe raft direct pe palet. Dacă operatorul continuă să meargă, stivuitorul continuă să se deplaseze. Mișcarea continuă înainte este declanșată în urma trecerii operatorului pe lângă un anumit punct al utilajului, așa-numitul „perete virtual”.

Dacă selectorul trebuie încărcat din ambele părți, acest lucru se poate efectua folosind funcția „oprire și pornire”. Echipamentul se deplasează prin mijlocul culoarului cu o viteză constantă și este direcționat înainte de către operator folosind telecomanda, purtată în mod ideal pe o centură. În același timp, operatorul merge înainte și înapoi în spatele echipamentului între marginile rafturilor pentru a prelua sau așeza mărfurile – un mod de funcționare potrivit pentru utilizarea în depozite mai mici. Și în acest caz, avantajul este că operatorul nu este nevoit să meargă înapoi către echipament și nici să urce și coboare din acesta în mod repetat.

Ambele funcții se bazează pe tehnologia radio în bandă ultra-largă și pot fi setate cu precizie de centimetri. La sfârșitul culoarului, selectorul se oprește automat pentru a evita coliziunile cu alte echipamente. Odată urcat la bord, operatorul anulează modul semiautomat și poate direcționa echipamentul în mod manual, către următorul culoar.

N20 SA și N20 C SA sunt dotate cu scanere de siguranță de înaltă performanță, capabile să detecteze persoane și alte stivuitoare în proximitate. Montat foarte jos pe șasiu, scanerul poate detecta și obstacole neașteptate și, prin urmare, poate preveni coliziunile și accidentele. Pentru a evita deteriorarea rafturilor și pentru a oferi operatorilor suficientă libertate pentru a-și putea desfășura munca, utilajul menține o distanță minimă de 50 de cm față de rafturi, dar poate fi poziționat și la o distanță mai mare la începutul culoarului, dacă se dorește.

Articole similare

Ad