Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: taxele pe A6 și A10 ar putea crește

Prăbușirile de sectoare de drum, șantierele și cozile lungi de pe autostrăzile din Liguria (Italia) ar putea fi completate în curând de creșterea taxelor de pe A6 Torino-Savona și A10 Savona-Ventimiglia, două rute utilizate pe scară largă de transportatorii rutieri. Acestea sunt obligatoriu de traversat pentru cei din sudul Piemontului care trebuie să meargă în Franța și care nu pot folosi permisul Tenda pentru interdicțiile de tranzit asupra vehiculelor grele impuse de  regiunea Comini din Val Roja, în Franța, ceea ce implică deja o creștere a costurilor de 200 de euro pe călătorie. Din acest motiv, prima asociație de transportatori rutieri care se exprimă împotriva posibilelor creșteri este Cuneo Astra.

Creșterea taxelor ar putea avea loc dacă Ministerul Transporturilor din Italia aprobă planul economic și financiar prezentat de Autostrada del Fiori, o companie a Grupului Gavio, așa cum a fost anunțat de publicația La Stampa, precizând că creșterea A16 ar putea ajunge la 16% și cel al A10 la 3%.

Asociația explică faptul că aceste două autostrăzi sunt afectate de lucrări de întreținere extraordinare importante la tuneluri și viaducte după prăbușirea podului Morandi, cu încetiniri ale traficului care devin critice în sezonul estival: „Cozi lungi care determină întârzieri în livrări, costuri mai mari pentru companii, precum și imposibilitatea transportatorilor rutieri de a respecta timpul strict de conducere și odihnă prevăzut de lege. Suntem gata să ne opunem creșterilor în toate modurile”, amenință vicepreședintele  Cuneo Astra, Enrico Carpani. 

Articole similare

Ad