Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Suspensie inteligentă Air-Pro și nivel superior de conectivitate

Iveco a lansat noua familie de vehicule comerciale ușoare Daily, echipate cu suspensia pneumatică inteligentă Air-Pro, controlată electronic, care se adaptează la condițiile de drum, sporește confortul șoferului și protejează vehiculul și încărcătura. Motorul F1A, de ultimă generație, care propulsează noul Daily, este cu un pas înaintea reglementărilor actuale, respectând deja standardul de poluare Euro VI-E și fiind oferit în tandem cu o transmisie manuală nouă, care nu necesită schimb de ulei și determină scăderea costurilor de întreținere cu 4%. Nu în ultimul rând, producătorul italian a adus interconectivitatea la un alt nivel, odată cu instalarea sistemului de asistență vocală Iveco Driver Pal.

Noul Iveco Daily a fost – alături de camionul S-Way – protagonistul unui show digital inedit, de 60 de minute, transmis live, la începutul lunii trecute, pe canalul oficial al constructorului italian. Sub sloganul „GO Smart!”, Iveco a prezentat cele mai noi sisteme inovative și de conectivitate, care contribuie la optimizarea costurilor totale de operare.

Special pentru Daily, noutatea o reprezintă introducerea suspensiei pneumatice inteligente Air-Pro, cu funcție de amortizare permanentă a denivelărilor (CDC). Aceasta calculează la fiecare 10 milisecunde presiunea ideală la nivelul fiecărui amortizor, pentru a oferi cea mai bună reacție dinamică. Vibrațiile sunt astfel reduse cu 25%. Air-Pro este comandat prin intermediul unui buton rotativ intuitiv amplasat pe bord.

Șoferul are posibilitatea de a prioritiza nivelurile de confort, în funcție de condițiile de drum și de încărcătură. Astfel, poate selecta între modurile „Auto”, „Soft” și „Load” – ultimul pentru optimizarea manevrabilității și a controlului la rulare atunci când vehiculul este încărcat la capacitate. În plus, Air-Pro reduce – dacă este nevoie – unghiul de viraj cu 30%, pentru siguranța șoferului și protejarea mărfii. De asemenea, încărcarea și descărcarea sunt acum mai rapide și mai ușoare, noua suspensie ajustând înălțimea șasiului în mai puțin de 10 secunde (funcția de memorare îi permite operatorului să seteze rapid parametrii de lucru).

Gata pentru standardul Euro VI-E

Motorul F1A de ultimă generație ce propulsează noul Daily beneficiază de un sistem performant SCR, care asigură respectarea standardului de poluare Euro VI-D final și, în plus, corespunde și Euro VI-E (factorul de conformitate = 1), chiar dacă acesta nu este încă obligatoriu. Propulsorul de 2,3 l dezvoltă între 116 și 156 CP și asigură un cuplu motor maxim crescut cu până la 15% pentru aplicații solicitante, în condițiile în care promite o economie de 6% a consumului de carburant.

Noul Iveco Daily dispune de o transmisie manuală inovatoare, cu 6+1 trepte, care permite ca motorul de 2,3 l să fie cuplat la același ambreiaj ca propulsorul mai mare, de 3 l (ce dezvoltă 160 până la 207 CP), sistemul fiind astfel mai robust în aplicațiile dificile. Noua transmisie nu necesită schimb de ulei, iar intervalele de service au fost crescute la 350.000 km, ceea ce asigură o scădere a costurilor de întreținere și reparații cu până la 4%. Daily poate fi echipat și cu motorul pe gaz natural comprimat de 3 l, care are 136 CP și un cuplu motor maxim de 350 Nm.

Nivel superior de conectivitate

Iveco duce interconectivitatea la un nivel superior, cu Iveco Driver Pal și prin intermediul comenzilor vocale Amazon Alexa. Noul companion vocal îi permite conducătorului auto să interacționeze atât cu vehiculul (MyIveco), pentru verificarea parametrilor de funcționare, cât și cu comunitatea șoferilor (MyCommunity), pentru a schimba informații despre congestii în trafic, opriri neprevăzute etc. Iar funcția de traducere automată rezolvă barierele lingvistice.

„Cu noul Daily trecem la nivelul următor în conectivitate. Oferim inovație fără precedent pe piață, care aduce confort și siguranță, dar și o reducere semnificativă a costurilor totale de operare”, a declarat Thomas Hilse, președintele Iveco.

Iveco Driver Pal a fost construit cu ajutorul AWS Professional Services și are la bază conceptul de Inteligență Artificială.

Daily minibus: mai confortabil, mai ecologic, la fel de versatil

Special pentru transportul de călători, noul Daily este disponibil în numeroase variante de configurare, pentru o paletă largă de aplicații: transport ocazional și turistic (modelul Tourys), servicii shuttle (Start), curse interurbane (Line), transport școlar (Pop) și, în curând, urban (Access).

Daily minibus este construit pe noua platformă Daily van și beneficiază de toate avantajele tehnologice oferite de aceasta, inclusiv suspensia pneumatică Air-Pro și noul scaun pentru șofer.

Minibusul este disponibil cu propulsie diesel (echipare cu motor F1A, de 2,3 l, ce dezvoltă 180 și 210 CP), sau pe gaz natural comprimat (motor de 3 l și 136 CP, compatibil cu biometan). Clienții pot alege dintre două cutii de viteză, noua transmisie manuală cu 6+1 trepte sau versiunea automată Hi-Matic, cu 8 trepte, care oferă performanțe optime și consum redus de carburant.

Și pentru gama de vehicule de transport călători sunt disponibile aceleași programe de service și asistență Iveco ON Solutions, inclusiv companionul vocal Iveco Driver Pal.

Articole similare