Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Inovăm împreună!

„Am fost sinceri, implicați și am urmărit mereu cele mai bune rezultate pentru partenerii noștri. Astfel, pasul de la furnizori ai unui soft informatic la parteneri de cursă lungă a fost unul cât se poate de firesc. Împreună am construit o soluție vie, care se dezvoltă în permanență și se adaptează în timp real noilor provocări.” – Istvan Barta, CEO Tracknamic

Digitalizare, inovare, integrare. Acestea sunt prioritățile zero pe care mizează Tracknamic și Blue River, două companii ambițioase care vor să schimbe status quo-ul industriei transporturilor.

Tracknamic este o companie originară din Oradea, care a dezvoltat un produs telematic flexibil, dedicat industriei transporturilor. Mai mult decât atât, au propus o nouă soluție de management a flotelor, care e capabilă să ridice standardele monitorizării GPS la un nivel superior față de sistemele existente pe care transportatorii din România le-au experimentat.

Tracknamic – o altă perspectivă asupra telematicii

„În cei aproape cinci ani de existență, am învățat că atunci când livrezi un produs de top, în pofida obstacolelor de orice natură, acesta se va vinde”, spune CEO-ul Tracknamic, Istvan Barta. „Mai mult, am remarcat cu încântare faptul că mulți transportatori au conștientizat că «supraviețuiesc» și prosperă doar cei care inovează, integrează și digitalizează”, adaugă acesta.

Tracknamic a creat un produs care răspunde unei palete consistente de nevoi ale transportatorilor, o soluție ce automatizează și eficientizează fluxurile de lucru ale managerilor de flote auto.

Dunca Expediții, Vio Transgrup, Paneuro International sau Blue River sunt doar câțiva dintre transportatorii care au avut încredere în Tracknamic și care acum au un sistem inovator și intuitiv de eficientizare a proceselor și activității.

Blue River – Drumuri bune, emisii scăzute!

Blue River este unul dintre cei mai curajoși și exigenți jucători ai industriei transporturilor din România. Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul transportului de mărfuri, compania a reușit să se mențină în top datorită dorinței asidue de a se dezvolta și de a inova.

Vizionari prin definiție, aceștia au reușit mereu să fie cu un pas înaintea vremurilor, anticipând direcția corectă pe care industria transportului trebuie să o urmeze. O direcție în care sustenabilitatea și protecția mediului sunt prioritare!

Astfel, flota Blue River este compusă dintr-o serie de 20 de unități alimentate cu gaz natural comprimat. O alegere curajoasă în contextul românesc, dar atât de actuală în contextul global de preocupare pentru reducerea impactului industriei transporturilor asupra mediului înconjurător.

Iată o scurtă discuție despre un parteneriat de succes, între Ovidiu Vîlceanu, unul dintre managerii de cont ai Tracknamic și domnul Bogdan Saulea, director de transporturi al companiei Blue River:

Ovidiu Vîlceanu: Care sunt motivele pentru care ați ales să colaborați cu Tracknamic?

Bogdan Saulea: În ultima perioadă, dat fiind contextul pandemic, am dorit să aducem schimbări în companie, pentru a ne adapta cât mai eficient noilor condiții. În urma discuțiilor cu mai mulți furnizori, am considerat că Tracknamic este cea mai potrivită soluție pentru planul nostru de dezvoltare. Am făcut această alegere în primul rând datorită sistemului de digitalizare oferit. Mai mult, am rămas impresionați de apetența pentru informare a echipei și deschiderea către tot ce e nou și inovator.

O.V: Într-o piață hiper-concurențială cum e cea de telematică, care credeți că sunt atributele care diferențiază un furnizor?

B.S: Domeniul transportului este un mediu dinamic, schimbător și plin de provocări. Anul trecut a fost unul atipic pentru piața de profil, lucrurile s-au schimbat, iar tendința persistă sau chiar se accentuează în anumite situații. În orice caz, cheia potrivită este adaptabilitatea și modul în care alege fiecare furnizor să-și poziționeze produsul în funcție de nevoile clientului. În practică, produsul reprezintă tot ceea ce un vânzător oferă unui consumator. Însă acesta din urmă nu-l cumpără pentru conținutul lui fizic, ci pentru funcțiile pe care le poate îndeplini și prin care îi poate satisface necesitățile actuale și viitoare.

Tracknamic și Blue River au ca liant următoarele caracteristici: curajul de a fi altfel, curiozitatea și apetența pentru inovare. Credeți că sectorul transporturilor poate fi convins că există și o altă cale? Mai precis, cum putem să scoatem companiile de transport din „zona de confort”, din zona clasică?

Multe firme de transport au început să conștientizeze faptul că într-un mediu dinamic și provocator, pentru a-ți menține poziția, este important să găsești soluțiile cele mai eficiente și de multe ori este nevoie să ieși din zona de confort. Nevoia de digitalizare, automatizare și inovare a companiilor crește, mai ales în contextul socio-economic actual.

Care credeți că este „călcâiul lui Ahile” al telematicii autohtone?

Cred că funcționalitățile oferite. Din păcate, majoritatea furnizorilor de telematică oferă aceleași servicii, fără a mai căuta soluții de dezvoltare adaptate nevoilor clienților.

Câte vehicule monitorizați cu ajutorul soluției Tracknamic și ce servicii ați ales să implementați?

Urmează să monitorizăm întreaga flotă de camioane și semiremorci cu ajutorul soluției Tracknamic. Mai precis, vor fi 150 de camioane și 130 de semiremorci. Am ales acest serviciu, pentru a avea o perspectivă clară în managementul vehiculelor săptămânal/lunar/anual.

Atunci când discutăm despre vehicule alimentate cu gaz natural comprimat (CNG) în același context cu implementarea unei soluții de monitorizare a flotelor, ce ar trebui să subliniem?

În cazul camioanelor CNG, vorbim în primul rând de transport sustenabil. Aceste camioane pot reduce emisiile de CO2 cu până la 15% în cazul utilizării de gaz natural și până la 90% în cazul BIOgazului. De asemenea, conform WHTC, pentru aceleași tipuri de motoare, comparând 1 litru Diesel cu 1kg CNG, NOx scade cu aproximativ 56%, iar PM scade cu aproximativ 58%.

Monitorizarea atentă a camioanelor, atât CNG, cât și Diesel, ne oferă o viziune pe termen lung privind transportul sustenabil, mai puțin poluant.

Se dă următorul scenariu – Aveți în față două drumuri: cel care știți că vă oferă siguranță, prosperitate, bătătorit de mulți alții care au trecut înainte pe-acolo, construit pe fundamente clasice, tradiționale și cel nou, neexplorat, despre care nu știți încotro duce – poate fi calea spre succes absolut sau eșec total. Ce drum alegeți și de ce?

Aș fi tentat să aleg prima variantă. E un drum care îți oferă siguranță, o bună predictibilitate pentru viitor. Blue River are deja 21 de ani în acest business, iar parcursul nu a fost unul ușor. A fost un drum susținut însă de o bună echipă de management și cu o creștere economică semnificativă de la an la an, creștere pe care am reușit-o și în anul precedent.

Totuși, consider că drumul corect este cel care îmbină ambele variante. Pentru a progresa și pentru a te dezvolta, cred că este nevoie să ieși din tipare, să începi să-ți asumi riscurile, să urmezi și o altă cale. Căile neliniare sunt cele pline de provocări. Este unul dintre motivele pentru care am început să lucrăm cu aceste camioane alimentate cu CNG pentru trafic intern. Este un drum neexplorat, plin de riscuri și imprevizibil, mai ales că legislația și infrastructura de stații CNG nu ne ajută. Este o cale anevoioasă, însă cu un potențial mare și credem că prin perseverență și adaptabilitate, vom reuși pe termen lung să ne creăm avantaje competitive și să ne adaptăm pieței privind fluctuațiile apărute!

Cum vedeți pe viitor colaborarea Blue River-Tracknamic?

Atunci când alegem să colaborăm cu o companie, ne dorim să dezvoltăm un parteneriat pe termen lung. Ne dorim ca această colaborare cu Tracknamic să se bazeze pe respect și încredere, să ne conducă spre succes!

Bogdan Saulea, director de transport Blue River și Ovidiu Vîlceanu, manager de cont Tracknamic, de la stânga la dreapta

Noi, cei de la Tracknamic, credem foarte mult în valoarea parteneriatelor și în modul în care două companii pot construi împreună. De aceea facem toate eforturile pentru a dezvolta soluții pe termen lung, capabile să transforme atât afacerile partenerilor, cât și, de ce nu, întreaga industrie de transporturi. Ambiția ne-a adus până aici, determinarea ne va duce mai departe!

Articole similare