Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volocopter și DB Schenker anunță primul plan pentru operațiunile VoloDrone

Volocopter și DB Schenker au anunțat că au testat cu succes conceptul de operațiuni logistice cu VoloDrone în centrele logistice. Cei doi parteneri lucrează la primul plan pentru transport de marfă cu drone, beneficiind de sprijinul Institutului german Fraunhofer.

Dovada conceptului (Proof of Concept) sau PoC a testat modul în care operatorii de logistică pot gestiona personalul, diverse sarcini utile, vehicule terestre automatizate și dronele VoloDrones, totul  pentru a crea un proces eficient și un mediu sigur pentru viitoarele operațiuni VoloDrone, anunță DB Schenker într-un comunicat.

Echipele de cercetare de la Volocopter, DB Schenker și Fraunhofer IML au simulat integrarea VoloDrone într-o rețea logistică prin examinarea proceselor de codificare a mărfurilor, evaluarea încărcăturilor și mărfurilor sigure, testarea aprovizionării automate a dronei prin vehicule autonome și identificarea altor măsuri de siguranță înainte de zbor. După aceasta, a fost efectuat un proces de încărcare și transport pe calea aerului cu VoloDrone cu scopul de a identifica proceduri standard sigure pentru viitoarele transporturi aeriene. Planul ce va ieși în urma acestor teste va fi primul de acest fel pentru transportul de marfă cu drone, pe baza lui putând fi integrate operțiuni logistice VoloDrone la nivel global.

„VoloDrone deblochează noi posibilități pentru industria logistică și reprezintă un element cheie pentru harta DB Schenker de inovație și durabilitate în logistică. Avansul Volocopter în această emergentă industrie a mobilității aeriene urbane este evidentă prin soluțiile lor practice, abordarea centrată pe client și angajamentul de a aduce la viață UAM (Mobilitatea Aeriană Urbană“, a declarat Erik Wirsing, șeful departamentului global pentru inovație în cadrul DB Schenker.

Articole similare

Ad