Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: 300 de kg de carne și pește, transportate la prelată, se îndreptau spre România

Polițiștii locali din Raossi, Italia, au descoperit joi dimineață, în cadrul unui control, 300 de kg de pește și carne transportate într-un camion cu prelată ce se îndrepta spre România. Alimentele erau ascunse printre computere și alte produse.

Marfa era încă proaspătă, camionul parcurgând abia câteva zeci de km, însă destinația se afla la 1.500 de km depărtare, tocmai în România, iar lăzile, încă reci, călătoreau la o temperatură ce depășea constat 35 de grade. Din fericire, cursa a fost întreruptă în localitatea Vallarsa, după un controlul atent al autorităților din acest municipiu, în strânsă colaborare cu poliția locală din Rovereto și cu un medic veterinar APSS, practica impusă de lege când sunt descoperite alimente care nu sunt transportate potrivit reglementările în vigoare. Din câte se pare, cele 15 lăzi erau trecute pe avizul de însoțire a mărfii ca fiind „fructe de mare congelate“, dar șoferul a negat că transportă așa susținând că erau doar lăzi goale. La o verificare mai atentă, polițiștii au mai descoperit o altă ladă cu alimente, precum și alte 4-5 cutii de brânză.

La finalul controlului, șoferul a fost amendat cu 1.000 de euro pentru nerespectarea regimului de transport al alimentelor perisabile cu camioane frigorifice, iar marfa, în valoare de 3.000 de euro, a fost sechestrată și va ajunge la un adăpost pentru animale din Revereto.

Articole similare

Ad