Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford face noi investiţii la Craiova şi doreşte concretizarea proiectelor de infrastructură

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a avut o întrevedere – la sediul MT – cu președintele Ford România, Josephine Payne, în cadrul căreia au discutat despre investiţiile pe care Ford le planifică în ţara noastră. Este vorba, mai exact, despre lansarea producției unui nou model Ford la Craiova până în 2023, inițial cu motorizări pe benzină şi diesel, iar din 2024 cu motor electric, în urma unei noi investiții de 300 de milioane de dolari.

Ministrul Drulă a prezentat stadiul proiectelor de infrastructură rutieră și feroviară de interes pentru Ford, respectiv drumul expres Craiova-Pitești și autostrăzii Sibiu-Pitești, un calendar ferm în acest sens fiind necesar pentru planificarea activităţii logistice angrenată de lansarea în producție noului model.

Discuțiile s-au axat și pe proiecte propuse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în domeniul transporturilor, dar și pe reformele aferente planului care să contribuie în proporție de 37% la obiectivul de schimbări climatice și în proporție de 20% la obiectivul de digitalizare.

Investițiile vizate în PNRR reprezintă o condiție importantă pentru depășirea efectelor negative cauzate de pandemie, precum și o modalitate de a facilita creșterea economică, de a atinge obiectivele asumate prin Regulamentul TEN-T, decongestionarea nodurilor urbane, mai multe măsuri de siguranță rutieră, sisteme inteligente de transport, stimulând în același timp tranziția către un transport ecologic.

Ford România reprezintă un partener important pentru economie, fiind unul dintre cei mai mari producători de autovehicule din România, având în prezent în jur de 6.000 de angajați şi o producție de peste 1.000 de mașini/zi.

Articole similare

Ad