Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Statele Unite oferă granturi pentru finanţarea autobuzelor electrice

Departamentul de Transport al Statelor Unite acordă subvenții în valoare totală de 182 de milioane de dolari (echivalentul a aproximativ 152 de milioane de euro) pentru procurarea autobuzelor electrificate și a infrastructurii aferente. Banii vor fi direcționați către 49 de proiecte ale Agențiilor de transport din 46 de state și teritorii.

Potrivit Departamentului de Transport, majoritatea proiectelor vizează achiziţia de autobuze cu emisii zero – fie vehicule cu baterie electrică (BEV), fie cu pilă de combustibil cu hidrogen (FCEV) şi doar unul dintre cele 49 de proiecte susține achiziția de autobuze hibride.

Bugetul alocat finanțării autobuzelor electrice este prima manifestare a politicii de mobilitate electrică a administrației Biden. În acest moment, multe alte proiecte de impulsionare a mobilității electrice sunt încă în proces de planificare sau legislativ.

Pentru accesarea granturilor de investiţii în vehicule electrice sunt eligibile agențiile de transport public, departamentele de transport de stat și triburile indiene.

„Există o cerere foarte mare de a sprijini tranzitul cu emisii reduse și fără emisii în întreaga țară – atât în zonele rurale, cât și în cele urbane – și satisfacerea acestei nevoi este o chestiune de responsabilitate climatică și sănătate publică”, notează secretarul american pentru transporturi, Pete Buttigieg. Departamentul său nu precizează câte autobuze electrificate vor fi achiziționate cu finanțare în cadrul diferitelor proiecte, ci doar suma aferentă fiecărei subvenții. De exemplu, Chicago Transit Authority (CTA) va primi aproape

7 milioane de dolari „pentru a achiziționa autobuze și staţii de încărcare electrice, pentru a-și moderniza depoul de autobuze Southside și pentru a oferi instruire angajaților”.

Alte exemple de finanțare includ Autoritatea Portuară din județul Allegheny din Pittsburgh, care va primi 5,1 milioane de dolari pentru achiziționarea de echipamente de încărcare și modernizarea garajului East Liberty pentru a găzdui viitoarele autobuze electrice, ca parte a sistemului planificat de autobuz de transport rapid, sau comunitatea indiană Salt River Pima-Maricopa, care oferă servicii de tranzit către comunitățile native americane din și din jurul Scottsdale, Arizona, primind peste 600.000 de dolari pentru a înlocui vehiculele de tranzit cu motor diesel cu vehicule electrice alimentate cu baterii și pentru a instala stații de încărcare.

În ultimele șase luni a existat o mulțime de activități pe piața autobuzelor cu emisii zero din SUA. Foarte important, la începutul lui mai, guvernul SUA a dezvăluit „Planul de tranzit curat pentru America”, care vizează 73 de miliarde de dolari pentru electrificarea autobuzelor de transport public, a camioanelor de distribuţie și a altor categorii de vehicule Planul prevede înlocuirea a peste 155.000 de vehicule comerciale, de la autobuze la autoutilitare.

Articole similare

Ad