Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scania va lansa o gamă Euro 6 actualizată în noiembrie

Scania va introduce o gamă Euro 6 actualizată „substanțial“. Noile camioane, despre care producătorul suedez spune că vor fi mai economice din punct de vedere al carburantului, vor fi lansate în noiembrie 2021, anunță Scania. Informația vine în contextul problemelor din industrie legate de deficitul de semiconductori.

 „Având în vedere situația cu o cerere record, lipsa semiconductorilor și o introducere viitoare a unei game noi de produse, am decis să punem cărțile pe masă ”, spune Alexander Vlaskamp, Executive Vice President and Head of Sales and Marketing. Scania a înregistrat vânzări record în primul trimestru al anului 2021 din gama actuală de camioane. „Dar luptăm cu lipsa semiconductorilor, la fel ca restul industriei noastre. Acest lucru a dus la termene de livrare lungi și, în unele cazuri, la livrări întârziate. În plus, ne pregătim pentru cea mai mare lansare din 2016. În această situație, am decis că este corect să oferim clienților potențiali o bază mai bună pentru luarea deciziilor atunci când se ia în considerare următorul camion Scania și calendarul de livrare al acestuia”, explică Vlaskamp, potrivit unui comunicat de presă remis Tranzit.

Producătorul suedez nu a dezvăluit momentul exact al lansării noii game sau conținutul total al acesteia, dar promite, printre altele, îmbunătățiri „substanțiale” ale consumului de combustibil în comparație cu gama actuală, precum și actualizări ale șasiului. Acest lucru ar trebui văzut în lumina faptului că de cinci ani la rând camioanele Scania au fost numite „camioane verzi” datorită eficienței in transport, de către revistele de profil din Germania. Sistemul de ofertare si comandă pentru noua gamă nu va fi disponibil până în noiembrie, însă clienții care și-au arătat interesul vor fi apoi deserviți în ordinea comenzilor. „Vom continua să educăm echipa de vânzări pe parcursul toamnei și să ne asigurăm că avem toate instrumentele și informațiile pentru introducerea noii game de 13 litri în noiembrie”, afirmă Alexander Vlaskamp.

Noua gamă Euro 6 va intra în producție de serie în trimestrul al doilea din 2022. Prin introducerea unui nou sistem de propulsie, Scania își demonstrează angajamentul de a conduce trecerea către un sistem de transport sustenabil, în conformitate cu acordul de la Paris. Scania a fost primul producător de vehicule comerciale grele care a creat un plan în cazul în care obiectivele sunt aprobate de inițiativa Science Based Target (SBTi).

Articole similare

Ad