Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fără investiții în plus în infrastructură, Olanda riscă să se blocheze în 2040…

… este de părere asociația de transport și logistică din această țară, TLN, care citează Analiza de Mobilitate realizată de Ministerul Infrastructurii și Managementului Apei. Pentru a împiedica acest blocaj este nevoie ca noul guvern să aloce fonduri în plus pentru infrastructură.

Datorită creșterii economice și demografice, în Olanda a crescut și folosirea autoturismelor, iar congestiile ar putea fi duble în 2040 față de 2018, așa cum menționează același raport. Din cauza blocajelor în trafic toate autovehiculele merg sub limita de viteză, astfel că și micile perturbări se transformă repede în ambuteiaje, chiar și în afara orelor de vârf, și în jurul marilor orașe, dar și în alte regiuni ale țării. Iar creșterea economică și demografică se așteaptă să aibă loc și în continuare, ducând la mai multă mișcare a oamenilor și mărfurilor.

Raportul mai arată că greutățile transportate pe șosea vor crește cu 5% în caz de creștere economică mică și cu 27% în caz de creștere economică importantă, pe calea ferată cu 32-55%, și pe ape de interior cu 6-20% până în  2040. Deci, și dacă guvernul implementează actualul program de investiții, situația tot va fi dificilă, chiar dacă raportul ia în calcul și faptul că se va lucra mai mult de acasă și se va folosi mai mult transportul public.

De aceea TLN, alături de Alianța pentru Mobilitate, solicită în plus trei miliarde de euro pe an pentru investiții în infrastructură, ceea ce reprezintă întoarcerea la procentul din PIB de acum 10 ani.

Articole similare

Ad