Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

6 câştigători pentru premiile IFOY Award 2021

arculus, Cargotec, idealworks, Interoll Group, Still şi Volume Lagersysteme şi-au adjudecat cele 6 trofee IFOY Award din acest an. Ceremonia de decernare a premiilor „Oscar în intralogistică” a avut loc la Muzeul Fotbalului din Dortmund, Germania, în prezenţa lui Thomas Westphal (primarul din Dortmund), Gordon Riske (preşedintele Asociaţiei de Intralogistică VDMA şi CEO al KION Group), Michael ten Hompel (director executiv al Institutului Fraunhofer pentru Logistică şi Fluxul Materialelor), Sabine Loos (director Westfallenhallen Group), Jan-Dietrich Hempel (director GARBE Industrial Real Estate) şi Birgit Heitzer (director de logistică la Rewe Group).

La ediţia din 2021, 14 companii au înscris 17 produse şi soluţii. „Cei şase câştigători au demonstrat încă o dată faptul că activitatea poate fi inovativă şi cu viziune spre viitor, chiar şi în condiţii dificile, cum au fost cele din pandemie”, a declarat Anita Würmser, preşedintele juriului IFOY.

Cargotec a câştigat primul său trofeu IFOY Award la categoria „Vehicule speciale”, cu cea de-a doua generaţie a Moffett E4-25.3 NX, primul stivuitor electric montat pe camion. Potrivit juriului, echipamentul silenţios şi cu zero emisii este unic în clasa sa. Are tracţiune pe 3 roţi, dispune de numeroase sisteme de siguranţă şi a convins membrii juriului prin performanţe ridicate şi eficienţă economică.

Câştigătorul categoriei „Vehicule cu ghidaj automat” (AGV) este idealworks, filiala BMW, cu iw.hub. Dezvoltat iniţial pentru utilizarea în fabricile proprii, robotul autonom (AMR) este acum disponibil pe scară largă şi poate fi instalat rapid, în doar două zile, fără modificări structurale. AMR a convins pe perioada testelor IFOY prin flexibilitate, eficienţă şi preţ competitiv.

La categoria „Special of the Year” s-a impus Smart Paller Mover (SPM) de la producătorul elveţian Interroll Group. Noua soluţie mobilă robotizată pentru transportul automatizat al paleţilor la liniile de producţie şi pentru picuire a convins juriul nu doar prin gradul ridicat de inovare, ci şi prin raportul remarcabil cost-beneficii.

Un trofeu IFOY Award a fost câştigat şi de arculus. La categoria „Intralogistics Software”, sistemul independent de management de flotă a câştigat voturile specialiştilor. arculus Fleet permite operarea AGV-urilor de diferite mărci prin intermediul aceleiaşi interfeţe VDA5050 şi deschide astfel oportunităţi în operarea flotelor mixte, lucru greu de imaginat până de curând.

La categoria „Soluţii integrate pentru depozite” câştigător a fost desemnat Still, cu proiectul Danfoss. Producătorul german, cu sediul la Hamburg, a implementat pentru Danfoss Power Electronics o soluţie constând din 3 echipamente automatizate, interconectate prin programul iGo smart şi prevăzute cu sistemul de siguranţă ELOShield. Proiectul este un exemplu relevant despre modul în care depozitele automate ar putea fi configurate, controlate şi analizate pe viitor.

Nu mai puţin de 5 companii nou-infiintate s-au calificat în runda finală a categoriei „Start-up-ul Anului”, cu soluţii dintre cele mai diferite. În final, Volume Wave, de la Volume Lagersysteme a ieşit învingător. Primul shuttle complet automat pentru paleţi cu acces individual pentru fiecare nivel de depozitare a convins juriul prin design-ul inovator şi modul profesionist de implementare. Specialişti au caracterizat soluţia tehnică care creează spaţiu suplimentar în depozit ca fiind „impresionantă”.

Juriul Internaţional Intralogistics and Forklift of the Year (IFOY) Award desemnează cele mai bune produse şi soluţii intralogistice în fiecare an, poziţionându-se drept un barometru în industria de profil pentru identificarea inovaţiilor şi a celor mai eficiente soluţii după raportul calitate-preţ. Expertiza tehnologică a juriului nu poate fi contestată. Protocolul de testare urmăreşte 80 de criterii, analizate cu atenţie de specialiştii tehnici asociaţi. Cel mai important lucru, candidaţii nominalizaţi nu sunt comparaţi între ei, ci cu produsele şi soluţiile concurente din piaţă.

În cadrul zilelor de testare IFOY, desfăşurate în martie, la centrul de expoziţii Messe Dortmund, toţi finaliştii au trecut printr-o evaluare complexă. Aceasta a fost a doua ediţie consecutivă la care au participat şi aproximativ 100 de potenţiali clienţi.

Câştigătorii IFOY Award sunt votaţi în fiecare an de către jurnalişti specializaţi în intralogistică din toată Europa. IFOY Award este sponsorizat de către Asociaţia de Intralogistică şi Manipularea Materialelor din cadrul VDMA (Germania) şi are ca parteneri Messe Dortmund, Cascade (producător de ataşamente pentru stivuitoare), CHEP (producător de paleţi), GARBE (real-estate), Kögel şi LTG.

Înscrierile pentru IFOY Award 2022 încep pe 1 august 2021.

Articole similare

Ad