Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

eMAG, finanțare verde de 73,5 milioane EUR pentru cel de-al doilea centru logistic

eMAG primește finanțare verde în valoare de 37,55 milioane EUR, parte a unui pachet de 73,5 milioane EUR necesari pentru construcția și echiparea celui de-al doilea parc logistic al companiei. Raiffeisen Bank si BERD au rolul de aranjori principali mandatați inițiali, iar Alpha Bank este aranjor principal mandatat.

„Pentru creditul sindicalizat de 37,55 milioane euro, semnat ieri la București, Raiffeisen Bank si BERD sunt aranjori principali mandatați inițiali, iar Alpha Bank este aranjor principal mandatat. Creditul este parte dintr-un pachet de 73,4 milioane euro pentru finanțarea dezvoltării celui de-al doilea parc logistic al companiei, precum si echiparea acestuia cu echipamente hi-tech. Compania s-a angajat de asemenea sa respecte standardele de certificare BREEAM Excellent pentru clădiri verzi, pentru optimizarea consumului de energie si limitarea emisiilor de gaze de sera“, se arată într-un comunicat al Raiffeisen Bank.

Ca răspuns la creșterea rapida a cererii de servicii online înregistrata in timpul pandemiei cu corona virus, compania își extinde capacitatea logistica. Noul centru logistic va fi echipat cu cele mai noi tehnologii. Investiția va permite eMAG sa-si dezvolte capacitatea comerciala, dar si sa sprijine indirect IMM-urile sa-si dezvolte afacerile beneficiind de platforma eMAG, care este utilizata de milioane de consumatori din Europa Centrala si de Est.

Cristian Sporis, vicepreședinte pentru Corporate Banking Raiffeisen Bank, a spus: “Tranziția către o economie verde si sustenabila este un obiectiv strategic pentru noi si angajamentul nostru este sa sprijinim clienții corporație pentru investiții si activități in aceasta direcție, pentru ca este nu doar in beneficiul păstrării si creșterii competitivității lor in regiune, dar ajuta întreg ecosistemul economic si social local, atât IMM-uri, cat si consumatori”.

Tudor Manea, CEO eMAG, a comentat: “Pentru a ne îndeplini misiunea, căutam mereu cai prin care sa deservim clienții mai repede, mai ieftin si mai bine, cu o gama de produse tot mai mare. Aceasta investiție majora, care se apropie de 100 de milioane de euro, este un pas important in aceasta direcție. Centrul logistic va fi un reper in regiune din punct de vedere al tehnologiei de ultima generație si al sustenabilității, va creste capacitatea noastră de a depozita o gama larga de produse si va îmbunătăți timpul de pregătire a comenzilor cu circa 90 de minute/comanda si cu un cost mult redus.  De asemenea urmărim si obiectivul de dezvoltare sustenabila, astfel ca noul centru logistic va fi conform cu standard BREEAM Excellent” 

Mark Davis, director regional BERD pentru Romania si Bulgaria: “Date fiind standardele de sustenabilitate ale proiectului, este foarte potrivit pentru strategia BERD pentru Romania, potrivit căreia banca va sprijini operațiuni sustenabile si verzi pentru creșterea competitivității companiilor locale, in toate sectoarele, inclusiv clădiri verzi si sustenabile”.

BERD este cel mai mare investitor instituțional in Romania, cu investiții de 9 miliarde de euro in 468 de proiecte, din care 76 la suta in proiecte private.

Articole similare

Ad