Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Comisia Europeană anchetează fuziunea dintre Cargotec și Konecranes, ultima cu filială în România

Comisia Europeană a lansat o anchetă privind fuziunea dintre Cargotec și Konecranes, cei mai mari furnizori de echipamente de ridicat și manipulare mărfuri din Europa și printre cei mai mari operatori din lume, cu operațiuni și în România.

„Cargotec și Konecranes sunt doi lideri globali în furnizarea de echipamente de manipulare a containerelor și mărfurilor. Vom evalua cu atenție dacă tranzacția propusă ar afecta negativ concurența în furnizarea acestor echipamente, prin reducerea ofertei și la prețuri mai mari, în detrimentul clienților europeni”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședintele executiv al Comisiei, responsabil că politica în domeniul Concurenței. 

Cargotec și Konecranes sunt cei mai mari europeni și ambii printre principalii producători mondiali de echipamente de manipulare a containerelor și mărfurilor, precum și furnizori de soluții de automatizare a terminalelor. Echipamentele de manipulare a containerelor și a încărcăturii includ macarale, echipamente orizontale pentru a muta containerele, precum și echipamentele mobile, cum ar fi ca stivuitoare și stivuitoare. Acestea sunt utilizate în terminalele portuare, în terminalele feroviare intermodale și în diverse industrii (de exemplu, fabricile de oțel sau producția de hârtie).

Cargotec și Konecranes, care are o subsidiară și în România, au anunțat, în octombrie, că au ajuns la un acord de fuziune. Comisia este îngrijorată că tranzacția propusă ar putea restrânge concurența pe piața europeană de profil. Rezultatele analizei vor fi publicate până pe 10 noiembrie 2021.

Foto: copperberg.com

Articole similare

Ad