Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Revenirea economiei olandeze oprește sprijinul din partea statului

În  contextul așteptatei reveniri economice, guvernul Olandei ajustează schema de ajutor NOW pentru al treilea trimestru al anului, iar de la 1 octombrie ajutoarele de stat vor înceta.

În iulie-septembrie 2021 NOW ar fi trebuit să se aplice în aceleași condiții din trimestru al doilea al anului, dar de curând guvernul a anunțat totuși că unii temeni se vor schimba, deoarece impactul social și economic al crizei sanitare se diminuează rapid și economia își revine. Dacă însă lucrurile se vor înrăutăți din nou brusc și va fi nevoie de noi măsuri de sprijin al agenților economici, guvernul va putea decide să reia aceste inițiative în al patrulea trimestru.

În trimestrul al treilea al anului în aplicația pentru cererea de sprijin nu se mai poate raporta decât o scădere a cifrei de afaceri de cel mult 80% – până acum a fost mereu de 100%. Concret, dacă un angajator putea primi în al doilea trimestru al anului o subvenție salarială maximă de 85% pentru întregul salariu al angajaților în cazul unei pierderi de 100% a cifrei de afaceri, acum aceasta va fi de cel mult 85% pentru o pierdere de 80%. În plus, pentru a se califica să primească ajutoare, trebuie să existe o pierdere de cifră de afaceri de cel puțin 20%.

Perioada în care antreprenorii pot solicita o amânare a plății impozitului sau o prelungire a amânării a fost prelungită până la 1 octombrie 2021. Cei care nu au solicitat până acum o astfel de prelungire încă o pot face, iar la cei care au primit deja o prelungire în acest an amânarea se aplică automat până la 1 octombrie. Data de la care ei vor începe din nou să plătească impozite s-a mutat pe 1 octombrie 2022 și perioada în care se va putea face asta este de cinci ani. Totuși, se așteaptă ca firmele să înceapă să plătească taxele chiar la 1 octombrie 2021.

Articole similare

Ad