Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MOL construiește o fabrică de bitum-cauciuc lângă Rusia

MOL și Tatneft, una dintre cele mai mari companii de petrol și gaze din Rusia, au lansat oficial un proiect comun pentru o fabrică de bitum-cauciuc în Republica Tatarstan.

Cele două companii au convenit și cu privire la constituirea unei asocieri în participațiune care, în plus față de fabricarea și vânzarea bitumului-cauciuc, va deține autorizația de a comercializa licența tehnologică deținută de MOL în Comunitatea Statelor Independente. Investiția este parțial finanțată de Agenția pentru Dezvoltarea Exporturilor din Ungaria (HEPA), arată compania ungară într-un comunicat.

Fabrica va fi amplasată în rafinăria TANECO a Tatneft din Republica Tatarstan, în localitatea Nizhnekamsk, la aproximativ 1.000 de kilometri de Moscova. Capacitatea de producție va fi de aproximativ 20.000 to/an. Unitatea va utiliza tehnologia de tratare a bitumului cu cauciuc care a fost testată intensiv în rafinăria MOL din Zalaegerszeg, iar MOL își va pune la dispoziție cunoștințele și expertiza în conducerea fabricii pe bază de licență. Materiile prime, reprezentate de bitum brut și granule de cauciuc, vor fi asigurate de TANECO, în timp ce adaosul modificator special fabricat de MOL LUB va fi asigurat de Grupul MOL.

Articole similare

Ad