Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

SEAT și SETRAM au lansat primul megatruck pentru transportul vehiculelor în Spania

SEAT și SETRAM au lansat primul megatruck (LHV) pentru transportul mașinilor în Barcelona, după ce, până acum, compania a folosit acest tip de camion doar pentru transportul pieselor. Pe termen lung, costurile scad cu 11%.

Compania are pregătite mai multe omologate de acest tip, care vor circula către Portul Barcelona încărcate cu mașini fabricate la SEAT Martorell, reducând astfel numărul de călătorii și, prin urmare, îmbunătățind impactul economic și de mediu. Aceste vehicule de 25,25 m lungime au o masă totală de 42 t. Pentru un singur astfel de ansamblu, megatruck (LHV), capacitatea de încărcare este de 10-11 vagoane, în funcție de mixul de modele, comparativ cu 8-9 din așa-numitul tren rutier tradițional. Volumul anual de transport este de peste 8.600 de vehicule, ceea ce reprezintă o îmbunătățire a productivității zilnice cu 12%.

Comparativ cu un camion convențional cu 4 axe, megatruck-ul permite o reducere a emisiilor de CO2 cu 10% pe călătorie și o reducere a costurilor logistice cu 11%. Principalul motiv este îmbunătățirea eficienței consumului de combustibil pe tonă transportată, deoarece capacitatea de încărcare este mărită cu 4,75 metri lungime, ceea ce permite încărcarea a încă trei mașini în funcție de amestecul de modele, în raport cu trenuri rutiere convenționale.

Articole similare

Ad