Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

KION începe producția la noua fabrică deschisă în Polonia

Grupul KION a deschis o fabrică modernă în orașul polonez Kobaskowo, lângă Szczecin. Aici se vor produce stivuitoare cu contragreutate pentru toate mărcile din segmentul KION Industrial Trucks & Services. Este vorba despre serii de modele produse anterior la fabricile din Europa de Vest, cu scopul de a spori gradul de automatizare și digitalizare în facilităţile de producţie occidentale.

De asemenea, pentru a accelera termenele de livrare, seria de modele care sunt produse în prezent doar în Xiamen, China, va fi fabricată și în Kobaskowo, începând cu anul viitor.

Noua fabrică din Polonia se adaugă locaţiilor de producție existente la nivel european ale Grupului KION și se va concentra pe produse pentru clienții din regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Asia (EMEA), cu aplicații mai puțin solicitante.

„Noua fabrică din inima Europei ne va permite să facem incursiuni în acest segment de piață aflat în mișcare rapidă, cu potențial ridicat”, spune Gordon Riske, director executiv KION. „Amplasarea în apropierea frontierei germano-poloneze are avantajul suplimentar al accesului facil la o rețea excelentă de furnizori.”

KION a investit în jur de 80 de milioane de euro (95 de milioane de dolari) în noua fabrică, care va crea până la 400 de locuri de muncă până la sfârșitul lui 2023. „Noii angajați vor beneficia de un mediu de lucru atractiv, cu tehnologie de ultimă generație şi cu capabilități inginerești care vor deschide calea pentru perspective de creștere în continuare”, a declarat managerul de lucrări Tomasz Maleszka.

Fabrica încorporează o instalație de producție de ultimă generație, proiectată conform principiilor durabile, și un centru administrativ, care împreună se întind pe aproximativ 44.000 m2. O extindere suplimentară în viitor, de 20.000 m2, este posibilă.

Articole similare

Ad