Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul scoțian alocă 50 de milioane de lire sterline pentru finanţarea autobuzelor cu emisii zero

Guvernul scoțian a anunţat constituirea unui nou fond scoțian de finanţare pentru autobuze cu zero emisii (ScotZEB), în valoare de 50 de milioane de lire sterline pentru 2021. Acesta va înlocui fluxurile de finanțare anterioare se bazează pe succesul schemei SULEBS, de finanţare pentru autobuze cu emisii foarte scăzute, care a permis operatorilor de autobuze să comande un total de 207 autobuze electrice din parteneriatul BYD-ADL, în cadrul a două runde de finanțare acordate în septembrie 2020 și martie 2021. Livrările acestora vehiculele cu emisii zero construite local vor începe în această toamnă, înaintea Conferinței Națiunilor Unite privind schimbările climatice COP26, care se va desfășura la Glasgow în perioada 31 octombrie – 12 noiembrie 2021.

ScotZEB a fost anunţat de ministrul transporturilor, Graeme Dey, la grupul de lucru pentru decarbonizarea autobuzelor, care reunește lideri din sectoarele energiei, autobuzelor și finanțelor. Dey a declarat că dacă proiectul va avea succes, pentru anul viitor se aştepte să acorde o finanţare şi mai mare.

Oferta de autobuze cu emisii zero a ADL pentru Scoția include modelele Enviro200EV şi Enviro400EV (ultimul etajat), construite în parteneriat cu experții în tehnologia bateriilor BYD, precum și versiunea Enviro400FCEV, cu pilă de combustie pe hidrogen.

Articole similare

Ad