Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania, creșteri puternice pe exportul către țări terțe

În iunie 2021, exporturile din Germania către țări din afara Uniunii Europene (țări terțe) au crescut cu 3,1% față de mai 2021, calendaristic și ajustat sezonier, potrivit Oficiului Federal de Statistică (Destatis).

Conform rezultatelor preliminare, bunuri în valoare de 53,5 miliarde de euro au fost exportate către țări care nu sunt în UE, așa numitele țări terțe. Comparativ cu iunie 2020, exporturile au crescut cu 23,7% în iunie 2021. Totodată, potrivit Destatis, exporturile către aceste state au fost cu 9,6% peste nivelul din februarie 2020, cu o lună înainte de începerea restricțiilor din cauza pandemiei de coroană din Germania.

De altfel, cel mai important partener comercial pentru exportatorii germani în iunie 2021 a fost Statele Unite, acolo unde au fost exportate bunuri în valoare de 10,3 miliarde de euro. Potrivit sursei citate, exporturile către SUA au crescut cu 40,5% față de perioada similară din 2020. A doua țară ca valoare de export a fost China, cu 9,6 miliarde de euro, în creștere cu 17,3% față de luna trecută, în timp exporturile către Regatul Unit al Marii Britanii au totalizat 5,5 miliarde de euro. Creșterile puternice se datorează și nivelului foarte scăzut al comerțului exterior din iunie 2020 (efect de bază). Potrivit Destatis, comerțul cu țările terțe acoperă în medie aproximativ 47% din totalul exporturilor germane.

Articole similare

Ad