Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Wielton și-a sporit cu 50% capacitatea de producție

Producătorul polonez a investit în 2020 în modernizarea proceselor de producție, în extinderea sistematică și în creșterea eficienței la fabrica din Wieleń și a ajuns astfel să aibă o capacitate cu aproape 50% mai mare decât în 2019, care a fost un an record din acest punct de vedere. Iar aceste investiții se dovedesc acum de bun augur, câtă vreme cererea de remorci și semiremorci din Europa este tot mai mare. În plus, investițiile vor sprijini compania în încercarea de a intra pe noi piețe.

Printre aspectele vizate de aceste investiții se numără reorganizarea liniilor de producție pentru eliminarea congestiilor, dar cu păstrarea ergonomiei, astfel încât durata de producție pentru un vehicul să scadă, în medie, cu circa 40%.

Pentru creșterea eficienței s-a făcut o analiză a fluxurilor de materii prime și materiale, a stocului și a proceselor de producție, ceea ce a dus la o împărțire complet nou, mai bună, a spațiului din magazia de piese și la reducerea cu 30% a stocului, în timp ce spațiul de producție a crescut. Și s-a trecut la o diviziune a procesului de producție în trei domenii ce corespund unor grupe și volume specifice de produse.

Pentru creșterea confortului și siguranței angajaților fabrica a fost reașezată, liniile au fost actualizate și dotate cu sisteme de manevrare a componentelor și vehiculelor și cu numeroase alte echipamente ce îmbunătățesc condițiile de lucru.

Iar pentru garantarea calității înalte a produselor s-au făcut investiți și în stația de inspecție finală a acestora, creându-se condiții pentru o verificare și mai amănunțită a conformității fiecărui vehicul. Punctele de verificare au fost extinse prin creșterea numărului de canale de inspecție, ceea ce permite un timp mai îndelungat de verificare și analizare a remorcilor și semiremorcilor și realizarea unor operațiuni suplimentare de diagnosticare.

Iar eforturile de creștere a eficienței vor continua în 2021 și în anii următori.

Articole similare

Ad