Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Irizar e-Mobility a câştigat licitaţia de 113 autobuze electrice pentru Paris

Irizar e-Mobility a semnat un acord cu operatorul de transport public din Paris (RATP) pentru a livra 113 autobuze electrice în următorii doi ani. Acesta este unul dintre cele mai mari proiecte de achiziții de autobuze electrice din Europa din ultimele 12 luni.

Autobuzele Irizar ie, de 12 m lungime, vor fi echipate cu baterii Irizar de 350 kWh și sistem de încărcare lentă, în depozit. Electronica, comunicațiile și alte componente și sisteme principale de pe autobuze utilizează tehnologia Grupului Irizar, care a fost un pionier în furnizarea de soluții de electromobilitate, cu o viziune holistică pentru orașe.

„Suntem foarte recunoscători RATP pentru încrederea acordată. Posibilitatea de a implementa soluțiile noastre de electromobilitate într-un oraș precum Paris, care este lider mondial în domeniu, reprezintă o provocare majoră și nu am putea fi mai mândri. Fără îndoială, este un proiect foarte ambițios, care reprezintă un mare pas înainte în poziția noastră pe piața europeană şi reafirmă strategia noastră de a oferi soluții și servicii la cheie pentru un transport de masă durabil, eficient, inteligent, accesibil, sigur și conectat”, a declarat Imanol Rego, director general Irizar e-Mobility.

Proiectul de achiziţie face parte din programul Bus2025 al RATP, finanțat de Île-de-France Mobilités, al cărui obiectiv este ca toate autobuzele operate în Paris să fie electrice sau cu bio-combustibil până în 2025. Cu acest plan, amprenta de carbon a RATP va fi redusă cu 50% faţă de anul de referință 2015.

Articole similare

Ad