Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportul combinat european raportează o creştere istorică

Revenirea prețului petrolului la niveluri record a contribuit la menţinerea unei cote de piaţă ridicată pentru transportul combinat, cotă ce fusese câștigată în timpul pandemiei. Astfel, multimodalul a înregistrat în Europa o creștere istorică de 26,43% în al doilea trimestru al 2021, comparativ cu nivelul din primul trimestru din 2020, potrivit ultimului buletin informativ al Uniunii Internaționale pentru Transportul Combinat Rutier-Feroviar (UIRR).

Creșterea transportului combinat în prima jumătate a acestui an este o continuare a creșterii de 6,77% realizată în 2020.

În plus față de publicarea raportului UIRR 2020-21, Adunarea Generală a Uniunii a adoptat o nouă viziune și misiune pentru asociație, pentru a aborda provocarea de decarbonizare pusă de Acordul Verde European.

Transportul combinat fără carbon se bazează în întregime pe tehnologiile existente, care permit conversia directă a energiei electrice din energii regenerabile în performanțe de transport. În cazul în care transportul combinat ar putea crește cu 7-8% anual, ar putea realiza decarbonizarea transportului de mărfuri pe distanțe mai mari până în

2030 și 2050, așa cum se aștepta în legislația europeană privind clima.

Articole similare

Ad