Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Controale ISCTR pe ruta Constanţa

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) a desfăşurat, în perioada 1-8 august, o acțiune care a avut ca scop protejarea sectoarelor de drum intens tranzitate de vehiculele de transport de marfă. În acest context, au fost amplasate puncte de control pe drumurile spre și dinspre Portul Constanța, utilizate pentru transportul mărfurilor: pe autostrada A2 București-Constanța (la Fetești), pe E60 (la Hârșova) și pe E87 (la Măcin).

Controalele s-au derulat 24 de ore din 24, acestea fiind organizate de 16 echipaje ISCTR.  Inspectorii au verificat, până în 6 august, 575 de autovehicule, dintre care 357 transportau produse agricole sau materiale de construcții, 195, mărfuri generale, iar 23, alte mărfuri.

409 dintre vehiculele menționate mai sus au fost cântărite, iar 131 au fost imobilizate (prin reținerea plăcuțelor de înmatriculare), până la intrarea acestora în legalitate. Toate autovehiculele cărora li s-a permis să își continue drumul au îndeplinit întru totul cerințele și obligațiile legale, la plecarea din punctele de control.

De asemenea, echipajele ISCTR au întocmit 179 de procese verbale de constatare a contravențiilor. Așadar, inspectorii au sesizat un număr de 219 contravenții, dintre care 70 pentru încălcarea regimului drumurilor, 122 pentru nerespectarea legislației sociale, 25 pentru abateri privind legalitatea transportului şi două pentru lipsa rovinietei. Cumulat, sancțiunile aplicate însumează peste un milion de lei.

ISCTR transmite că are și alte acțiuni de acest fel, organizate pe plan național cu recurență, în vederea descurajării transporturilor ilegale de marfă.

„Asemenea controale sunt esențiale pentru menținerea infrastructurii rutiere într-o stare bună. Mă bucur că Inspectoratul intensifică aceste acțiuni și le extinde, așa cum am cerut de la începutul mandatului meu.

Conducerea ISCTR are toată susținerea mea în acest demers”, a declarat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

Articole similare

Ad