Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COTAR cere aplicarea legii pentru ca păgubiții să-și primească banii de la asigurători

Printr-un comunicat trimis azi, COTAR amintește că în piata de asigurari RCA din Romania au existat doua mari societăți cu probleme acum 5 ani – Astra si Carpatica – ambele detinând cumulat 32% din piata RCA. “Cu greu si datorita creditelor bancare am supravietuit falimentelor acelor societăți, ale căror consecințe se resimt și azi. La 5 ani distanta se repeta acelasi scenariu, dar cu doi actori noi, care de data aceasta detin cumulat aproximativ 76% din piata RCA și cărora li s-a facilitat deținerea monopolului. Aceste companii de asigurari  au datorii de ordinul sutelor de milioane de euro si, culmea, vand in continuare hartii sub denumirea de polite obligatorii – RCA. Am mentionat clar ca doar vand aceste hartii, pentru ca atunci cand vine vorba de plata despagubirilor, aceste societăți refuza in mod sistematic sa plateasca obligand pagubitii si reprezentantii acestora sa se adreseze ASF si instantelor competente.”

Neplata despăgubirilor din partea celor două firme de asigurări care dețin cumulat peste 76% din piața RCA din România.

Potrivit COTAR,peste 5.000 de reclamatii au fost inregistrate la ASF doar in luna Iulie 2021, „avand ca obiect doar abuzurile celor doua companii de asigurari, care vand linistite in continuare polite RCA. Acestea refuza mai nou sa achite despăgubirile, chiar și atunci când exista hotărâri executorii ale instantelor din Romania, care sunt favorabile pagubitilor. Una dintre companii vinde hartii in valoare de 2 milioane de euro/zi, iar cealalta vinde hartii de 1,3 milioane de euro/zi, însă ambele refuza sa plateasca daunele!”

În aceste condiții, COTAR solicită de urgenta punerea in aplicare a art.47 din legea 132/2017 pentru ca cei captivi in aceasta lege RCA sa nu mai fie bataia de joc a unor societati  de asigurari.

Articole similare

Ad