Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Quantron a livrat 30 de vanuri electrice la IKEA

Producătorul suedez de mobilă IKEA se numără printre companiile care își propun ca până în 2030 să scadă semnificativ emisiile de CO2 din activitatea sa și de aceea a achiziționat, pentru centrul logistic de lângă Viena, 30 de vehicule prietenoase cu mediul. Ele vor face în primul an circa 117.000 de livrări fără emisii (echivalentul a mai mult de 1,5 milioane de kilometri parcurși pe șosele, adică 65% din toate livrările din zona Vienei), reducând astfel cu peste 300 t cantitatea de CO2 din activitatea sa.

Primul vehicul complet electric Quantron, Q-Light, a fost deja testat intensiv în iunie la acest centru logistic. El are o autonomie de 170 km, o putere de 100 kW și o putere maximă de încărcare de 70 kW, fiind echipat corespunzător pentru rutele dintre locațiile IKEA și adresele de livrare ale clienților. Iar electricitatea necesară este generată de sisteme fotovoltaice, deci este vorba 100% de energie regenerabilă.

Inițial cele 30 de vanuri vor fi folosite pentru livrări în toate cele 23 de cartiere din Viena, până la distanțe de 30 km față de centrul logistic.
IKEA își propune ca până în 2025 să folosească numai vehicule cu emisii zero.

Articole similare

Ad