Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Calea ferată germană reintră în funcțiune după sfârșitul grevei

După ce sindicatul lucrătorilor de la calea ferată germană a încheiat greva, de azi dimineață Deutsche Bahn revine la operațiuni normale. Conflictul salarial nu a fost încă rezolvat.

După greva de două zile a mecanicilor de locomotivă, majoritatea trenurilor din Germania au revenit la normal. Cu toate acestea, ar putea exista în continuare restricții în cazuri individuale.

Sinficatul mecanicilor de locomotive germane (GDL) și-a încheiat greva în traficul de pasageri și de marfă la ora 2 a.m. GDL solicită mărirea salariilor cu 3,2% și condiții de muncă mai bune. Sunt posibile alte greve, dar nu ar trebui să aibă loc acțiuni în acest weekend. Sindicatul face bilanțul grevei vineri 13 august la Berlin, urmând să discute următorii pași săptămâna viitoare. Solidaritatea membrilor a fost imensă în toate grupurile profesionale, a anunțat sindicatul anterior.

 

Potrivit sindicatului, infrastructura a fost afectată și în cazul grevei, care începuse deja în traficul de marfă de marți seară. Pentru prima dată a existat o grevă în șase companii interconectate, precum și în părți ale atelierelor și ale administrației.

 

Deutsche Bahn și GDL luptă au discuții legate de momentul când ar trebui să crească salariile ci 3,2% și pentru cât timp ar trebui să se aplice noul acord colectiv de muncă. Condițiile de pensie sunt, de asemenea, o problemă controversată.

De aproape un an există un acord colectiv cu sindicatul feroviar și de transport (EVG) prin care s-a decis creșterea salariului cu 1,5% de la începutul anului 2022. Încetările din motive operaționale sunt excluse. GDL nu vrea să accepte o “rundă zero” anul acesta. Uniunea amenință cu greve suplimentare în cazul în care calea ferată nu depune o ofertă îmbunătățită.

Articole similare

Ad