Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN prezintă MAN OptiView într-un road-show european

MAN Truck & Bus crește gradul de conștientizare a importanței celei mai recente tehnologii de asistență în domeniul siguranței rutiere în rândul profesioniștilor din domeniul transportului și al publicului larg. În perioada 3-24 august, producătorul de vehicule comerciale se lansează în turneul TruckLife și își ia noua generație de camioane în 6 țări europene.

Șoferii de camioane sunt invitați să-și testeze abilitățile de conducere cu noul sistem digital MAN OptiView. Sistemul de asistență face vizibile unghiutile moarte atât de pe partea șoferului, cât și de pe partea copilotului și oferă o vizibilitate mai mare în situații dificile de conducere.

Evenimentele informative și, în același timp, distractive ale TruckLife Tour au loc la stațiile de alimentare cu combustibili de pe autostradă de-a lungul rutelor europene de transport. Inovațiile tehnologice în camioane joacă un rol important în creșterea siguranței rutiere atât pentru șoferii de camioane, cât și pentru alți utilizatori ai drumului.

Prin turneul său TruckLife, MAN crește gradul de conștientizare a acestui subiect și prezintă sistemele inteligente de asistență care sporesc atât siguranța la conducere, cât și confortul la volan – concentrându-se de data aceasta în special pe noul sistem MAN OptiView. Roadshow-ul a început pe 3 august la serviciile Euro Rastpark din Schweitenkirchen lângă München și apoi se va deplasa în Italia, Polonia, Belgia, Spania și Franța. Concentrându-se pe siguranța rutieră, a fost luată decizia de a organiza campania în timpul sezonului vacanței de vară, când un număr mare de turiști, precum și de camioane, călătoresc pe autostrăzile continentului.

Principala atracție a turneului TruckLife este provocarea șoferilor la un test de manevrabilitate. MAN pune la dispoziția șoferilor un camion MAN TGX echipat cu cele mai noi sisteme de asistență – MAN OptiView, CruiseAssist și LCCPA (asistent pentru prevenirea coliziunilor la schimbarea benzii). Cu ajutorul sistemului OptiView, scopul provocării este de a face slalom și de a manevra înapoi în siguranță printr-o cursă de obstacole, fără a face nicio greșeală.

Camioanele pot lua, de asemenea, gustări și băuturi (fără alcool) în lounge-ul în aer liber MAN, iar experții de la MAN vor fi prezenți pentru a prezenta trăsăturile distinctive ale noii serii TGX. Șoferii pe distanțe lungi pot chiar să rămână peste noapte într-o cabină spațioasă MAN TGX și să profite de nivelul excepțional de confort pe care îl oferă în timpul lor de odihnă. La urma urmei, asigurarea faptului că șoferii se bucură de un somn odihnitor este extrem de importantă atunci când vine vorba de siguranța rutieră.

MAN OptiView oferă vizibilitate generală și protejează utilizatorii drumurilor

MAN OptiView joacă un rol major în prevenirea accidentelor. Sistemul de cameră digitală cu oglindă reduce riscul ca șoferii de camioane să nu identifice alți utilizatori ai drumului. Câmpul vizual al sistemului face vizibile unghiurile moarte atât pe partea șoferului, cât și pe partea copilotului, contribuind astfel la protejarea bicicliștilor care circulă prin orașe și pietonilor. MAN OptiView va fi disponibil la comandă pentru noua generație de camioane MAN din octombrie 2021. Sistemul înlocuiește oglinzile exterioare convenționale și în schimb funcționează cu camere de luat vederi pe părțile laterale și frontale ale camionului, precum și cu o cameră retrovizoare, care poate fi adăugată ca opțiune. Acestea arată ce se întâmplă în jurul camionului pe două afișaje mari de înaltă rezoluție de pe stâlpii A și, de asemenea, pe ecranul sistemului media. Șoferii pot alege dintr-o gamă de opțiuni de vizualizare, iar funcția MAN de asistență la viraj este, de asemenea, integrată în conceptul de afișare. În situații de virare, sistemele oferă combinația ideală de detectare și avertizare a pericolelor pe bază de radar, precum și reprezentarea vizuală a zonelor din dreapta, stânga și din fața vehiculului fără puncte oarbe.

MAN OptiView aduce astfel o contribuție semnificativă la creșterea siguranței rutiere, în special împreună cu alte sisteme de asistență a șoferului. În plus, sistemul îmbunătățește siguranța personală a șoferilor de camioane în timpul pauzelor și al nopților la stațiile de odihnă. Datorită vizibilității globale oferite de sistemul de camere, șoferii nu trebuie să părăsească vehiculul sau să deschidă ușa cabinei pentru a verifica ce se întâmplă afară dacă aud un zgomot suspect, de exemplu. Drept urmare, acestea sunt mai bine protejate și pot anunța poliția cu privire la incident, dacă este necesar.

Articole similare

Ad