Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tarifele de transport din Europa au crescut și teoretic vor continua să crească în 2021

O analiză realizată de Upply și citată de Les Routiers indică faptul că prețurile de transport din Europa continuă să crească pe măsură ce economia își revine din pandemie. În al doilea trimestru din 2021, tarifele au crescut din cauza creșterii cererii de transport și dezorganizării din lanțurile de aprovizionare, provocate de criza de șoferi, dar și din cauza aglomerației din porturile Europei de Nord, care a dus la prelungirea termenelor de execuție a prestațiilor de transport, întârzieri pe care transportatorii le-au transpus în tarife.

Prețul mediu de transport rutier din Europa a fost în al doilea trimestru din 2021 de 1.147 de euro, cifră care se bazează pe media transporturilor directe, în camioane complete de 22 t, pe secțiuni de drum din Europa. Este o sumă cu 3,2% mai mare decât cea din perioada similară a lui 2020 și cu 0,4% mai mare decât cea din primul trimestru al lui 2021.

Prețul de plecare din Marea Britanie spre Europa a crescut în medie cu 16,8% față de 2020, deoarece transportatorii includ și costul noilor proceduri legate de Brexit și lipsa tot mai mare de șoferi.

În următoarele luni nivelul cererii se estimează că va crește, dar probabil mai puțin decât în ultimul trimestru. Unele probleme pe termen scurt, ca lipsa echipamentelor de transport și a bunurilor intermediare, ar putea reduce această dinamică, în timp ce unele probleme, precum criza de șoferi, rămân pe termen lung, deci tarifele vor fi mai mari până la finalul anului, când  Upply estimează că piața de transport rutier european va fi, mai mult ca sigur, tensionată pe fondul creșterii cererii din ultimele două trimestre, datorită Black Friday și sărbătorilor din decembrie.

Oricum, impactul variantei Delta a coronavirusului ar putea modifica scenariile în cazul în care apar noi restricții drastice.

Articole similare

Ad