Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aproximativ 300 de trenuri de marfă s-au blocat după greva feroviară din Germania

Potrivit Deutsche Bahn, greva șoferilor de tren care s-a încheiat vineri, 13 august, a afectat câteva milioane de persoane și, de asemenea, a afectat grav și traficul de mărfuri. În jur de 300 de trenuri s-au oprit, acum fiind căutate soluții pentru a reduce treptat blocajul de trafic.

Stauß nu a furnizat nicio informație cu privire la valoarea daunelor sau la o posibilă nouă ofertă tarifară către GDL. El a cerut sindicatului să negocieze din nou. Se suspectează că GDL urmărește cu totul alte obiective, și anume extinderea sferei sale de influență.

Odată cu programul de înlocuire, în cele două zile de grevă s-a făcut o ofertă mult redusă, dar stabilă și fiabilă. În rețelele regionale, aproximativ 40% din trenuri au fost în cele două zile de grevă miercuri și joi.

În evaluarea preliminară a valului de greve care s-a încheiat vineri, șeful GDL, Claus Weselsky, a anunțat pentru marți, 17 august, un miting de protest împreună cu Asociația Germană a Funcționarilor în fața Turnului Bahn de pe Potsdamer Platz din Berlin. 

“Primul val de greve a decurs foarte bine”, a spus Weselsky. Nu a fost ușor să-i convingi pe colegii hotărâți să se oprească după 48 de ore de grevă. El a precizat că consecințele Legii privind negocierile colective unificate ar fi clarificate în fața instanțelor muncii. 

Articole similare

Ad