Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Șoferii profesioniști folosesc tot mai des telefonul la volan. 51 de decese în coliziuni față/spate pe primele șase luni

Din păcate folosirea telefonului mobil la volan face tot mai multe victime în rândul șoferilor profesioniști! În Germania, pe primele șase luni au fost înregistrate numai puțin de 51 de decese ale șoferilor de camion pe motiv că nu au respectat distanța legală și au intrat frontal în spatele vehiculelor aflate în fața lor. Cauza este legată, în 90% din cazuri, de folosirea telefonului la volan.

Potrivit asociației „Hellwach with 80 km/h“, care promovează bunele practici în trafic și condusul în siguranță, numai anul trecut au fost raportate 48 de decese în rândul șoferilor profesioniști implicați în coliziuni de tipul față/spate. Însă pentru 2021 cifrele se anunță alarmante, dat fiind faptul că până în iulie sunt raportate 51 de decese. Astfel de cauze apar de regulă după ce camionul respectiv a ieșit dintr-un blocaj rutier, acolo unde șoferii sunt tentați să folosească telefonul mobil pentru a face timpul să treacă mai repede. Odată trecut de blocaj, vehiculul este condus cu o viteză din ce în ce mai mare, iar la impact acest lucru poate fi fatal. „Distanța de siguranță a dispărut în două secunde, iar șoferul a murit în a treia secundă”, se arată în avertismentul asociației germane. „Microsleep“ ar putea fi, de asemenea, o cauză. Este un lucru știut că șoferii profesioniști sunt stresați din pricina presiunilor puse pe ei – respectarea timpilor de livrare, găsirea unui loc de parcare sigur etc., iar din acest motiv suferă de insomnie. Ei bine, dacă nu se odihnesc corespunzător atunci riscul de a provoca un accident este și mai mare.

 „Toată lumea din supply chain ar trebui să fie interesată de eliminarea factorilor de stres letali. Șoferii angajați la companii ce au la bază o filozofie bazată pe un stil de conducere anticipativ și defensiv sunt mai conștienți la pericole și sunt implicați în mai puține accidente“, a subliniat Konrad Fischer, președintele „Hellwach with 80 km/h“.

Specialiștii în prevenție și conducere defensivă le recomandă șoferilor să se odihnească bine și sub nicio formă să nu folosească la volan rețele sociale nici pe telefon și nici pe tabletă.

Articole similare

Ad