Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania investește masiv pentru a face Hidrogenul accesibil

Ministerul Federal al Educației și Cercetării (BMBF) va aproba sume substanțiale de finanțare pentru trei proiecte emblematice în domeniul hidrogenului, pentru a pune în aplicare strategia națională privind hidrogenul. Acestea sunt destinate să faciliteze intrarea Germaniei într-o economie a hidrogenului pe o perioadă de patru ani. 

Aceasta implică producția în serie de electrolizoare de apă pe scară largă (H₂Giga), producerea de hidrogen și produse secundare în marea liberă (H₂Mare) și tehnologii pentru transportul hidrogenului (TransHyDE).

Peste 240 de parteneri din cercetare și industrie lucrează împreună la proiectele privind introducerea hidrogenului ca combustibil. Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) este unul dintre acești parteneri și poate folosi acum încă 2,3 milioane de euro pentru a testa noi tehnologii de transport pentru hidrogenul verde. 

„O întrebare importantă în dezvoltarea tehnologiei hidrogenului este disponibilitatea pe scară largă a acestei surse de energie”, explică Dr. Georg Böttner, care este responsabil pentru proiectul HHLA cu hidrogen. 

„HHLA caută, de asemenea, cele mai bune răspunsuri la această întrebare, motiv pentru care participăm la proiectul principal TransHyDE”. 

Articole similare

Ad