Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Restricţiile la intrarea în Slovenia, valabile din 30 august 2021

Persoanele care intră în Slovenia începând din 30 august 2021 sunt obligate să prezinte o dovadă de Recuperare/Vaccinare/Testare (RVT) pentru Sars-CoV-2; altfel, intră în crantină timp de 10 zile. Această măsură a fost dispusă printr-o ordonanţă de Guvern adoptată în 9 iulie 2021, pentru care s-au acordat până acum trei amânări, considerate perioade de tranziţie, ultima încheindu-se în 29 august.

Prevederea este valabilă inclusiv în cazul şoferilor de transport internaţional, care pentru a nu intra în carantină, sunt obligaţi, din 30 august, să prezinte unul din următoarele documente:

  1. un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore de la prelevarea probei;
  2. un test de antigen negativ, nu mai vechi de 48 de ore de la prelevarea probei;
  3. un test PCR pozitiv mai vechi de 10 zile, cu excepția cazului în care medicul decide în alt sens, dar nu mai vechi de șase luni, sau un certificat medical care confirmă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 și vindecarea ulterioară, nu mai vechi de 6 luni de la debutul Covid-19;
  4. un certificat de vaccinare anti-Covid, având un termen de:
    • cel puțin 7 zile de la a doua doză de Pfizer/Comirnaty Biontech,
    • cel puțin 14 zile de la a doua doză de Moderna,
    • cel puțin 21 de zile de la prima doză de Vaxzevria/AstraZeneca,
    • cel puțin 14 zile de la doza unică de Johnson&Johnson/Janssen-Cilag,
    • cel puțin 21 de zile de la prima doză de Covishield/Serum Institute of India/AstraZeneca,
    • cel puțin 14 zile de la a doua doză de Sputnik V/ Gamaleya,
    • cel puțin 14 zile de la a doua doză de CoronaVac/ Sinovac Biotech, şi
    • cel puțin 14 zile de la a doua doză de Sinopharm;
  5. un certificat de boală și ulterior de vaccinare, nu mai vechi de 8 luni de la testul PCR pozitiv sau de la debutul simptomelor, cu una din dozele menționate anterior;
  6. un Certificat digital UE privind Covid sau în format tipărit, însoțit de un cod QR, cu menționarea rezultatului negativ al testului PCR sau rapid antigen, vaccinării sau recuperării post-Covid-19 sau a vaccinării ulterioare post-Covid-19, dar nu mai târziu de 8 luni de la rezultatul PCR pozitiv/debutul simptomelor;
  7. un Certificat digital Covid-19 sau în format tipărit emis de un stat terț (din afara UE), însoțit de un cod QR și care conține cel puțin aceleași informații precum Certificatul digital UE, eliberat de o autoritate sanitară competentă a statului terț, redactat în limba engleză.

Persoanele care NU prezintă una din dovezile menționate mai sus trebuie să respecte măsura carantinei pentru o perioadă de 10 zile, la adresa de domiciliu declarată. În cazul cetățenilor străini fără reședință în Slovenia, intrarea în Slovenia și plasarea în carantină pentru 10 zile sunt condiționate de existența unei adrese unde se poate efectua această măsură. În lipsa acesteia, persoanei în cauză nu i se permite intrarea în Slovenia.

Persoanelor nerezidente NU li se permite intrarea dacă (i) se presupune că nu pot părăsi acest stat ca urmare a măsurilor restrictive impuse de statele vecine; (ii) se dovedește că sunt infectate sau prezintă simptome evidente specifice Covid-19. Li se va permite, totuși, tranzitarea acestui stat, dacă la intrare dovedesc – fără echivoc – că doar tranzitează teritoriul sloven. Serviciul de sănătate poate verifica starea de sănătate a persoanelor care trec frontiera.

Dacă o persoană este vaccinată cu o combinație de două vaccinuri diferite din cele menționate anterior, se consideră că este protejat după rapelul cu a doua doză din fiecare tip de vaccin. Măsura carantinei poate fi suspendată dacă persoanele în cauză efectuează un test PCR, al cărui rezultat este negativ. Testarea poate fi efectuată cel mai devreme în a 5-a zi după plasarea în carantină la adresa de domiciliu declarată.

Condițiile (generale și speciale, în condițiile COVID-19) de trecere a frontierei Sloveniei pot fi consultate la: https://www.policija.si/enterslovenia/en, https://www.policija.si/eng/newsroom/news-archive/103470-crossing-the-state-border-during-the-coronavirus-epidemic.

Situația în Slovenia și în Europa (hartă interactivă, actualizată zilnic): https://covid-19.sledilnik.org/en/stats.

Articole similare

Ad