Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

12 luni cu suspendare pentru un șofer spaniol care a speriat polițiștii francezi

Un bărbat de 49 de ani a fost arestat în Franța după ce a dat fiori reci participanților la trafic pe drumurile din Ile-de-France și de pe șoseaua de centură din Paris până la A12, în Yvelines. actu.fr relatează că șoferul spaniol a lovit mai multe mașini și, când părea că nimic nu îl mai poate opri, la ieșirea din Bois-d’Arcy s-a oprit brusc în mijlocul drumului.

Bărbatul a coborât din cabină clătinându-se, țipând și gesticulând, după care s-a împiedicat și a dat cu capul de asfalt.

Mirosul de alcool din respirație le-a dat polițiștilor explicația pentru comportamentul său nervos. Odată ajuns la spital, medicii au fost obligați să îl lege de pat pentru a-l calma, mai ales că consumase și narcotice.

Două zile mai târziu, liniștit, a susținut în fața judecătorului că a băut cu siguranță mult vin cu colegii, dar că vina pentru comportamentul din trafic a fost o problemă tehnică a mecanismului de direcție a camionului său. El a spus că nu a mai putut controla vehiculul, dar totuși a încercat să ajungă la locul de livrare, aflat la doar 15 km distanță de la locul în care a oprit. Argumentul nu a fost bine primit de procurorul public, care a reținut doar conducerea sub influența alcoolului și a drogurilor. Pedeapsa a fost închisoare 12 luni cu suspendare, o amendă de 1.000 de euro și, mai presus de toate, interdicția de a mai conduce orice vehicul cu motor în Franța timp de trei ani.

Articole similare

Ad