Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford E-Transit ajunge pe șoselele europene

Autoutilitara complet electrică Ford E-Transit ajunge pe șoselele din Europa, pe măsură ce clienții, operatori majori de flote, încep testele înainte de lansarea din primăvara anului 2022.

Testele încep cu 10 prototipuri E-Transit care sunt puse la încercare într-o varietate de scenarii de operare solicitante din sectoarele poștale, municipale, de utilități, distribuție și livrare de produse alimentare, din Germania, Norvegia și Marea Britanie. Printre partenerii de testare se numără firma AWB de eliminare a deșeurilor, Balfour Beatty, flota municipală a orașului Köln, DHL Express din Marea Britanie, DPD, Poșta Norvegiană, Ocado și Recover Nordic.

Flota de teste prezintă o gamă completă de variante E-Transit, inclusiv furgon, furgon DCIV și derivate din șasiu cu cabină simplă cu o masă maximă autorizată între 3,5 și 4,25 tone, precum și o varietate de conversii de vehicule specializate care reflectă cerințele complexe de utilizare pe care vehiculele Transit trebuie să le susțină.

“Vrem să demonstrăm că putem, în același timp, să ne ajutăm clienții să reducă impactul asupra mediului și să își îmbunătățească productivitatea”, a spus Dave Petts, Utilitare Urbane Electrificate, Ford Europa. “Kilometrajul real reflectat de testele clienților ne ajută să demonstrăm beneficiile comerciale pe care le poate oferi E-Transit și ne oferă un feedback valoros cu privire la tiparele de utilizare și comportamentul de încărcare, astfel încât să putem rafina experiența de utilizare. Îi considerăm pe clienții noștri parte din familie, iar acest program evidențiază valoarea pe care o acordăm acestor parteneriate strânse.”

Testele marchează cea mai recentă etapă a dezvoltării de către Ford a noului E-Transit, în urma unui program solicitant de testare la centrele de testare Ford. Partenerii de testare vor utiliza prototipurile E-Transit pe perioade de 6 sau 12 luni.

Vehiculele de testare au fost carosate – cu ajutorul rețelei de carosieri aprobați Ford – pentru a demonstra versatilitatea platformei E-Transit.

Programul de testări pentru clienții E-Transit urmează unei inițiative anterioare de succes pentru modelul Transit Custom Plug-In Hybrid, în cadrul căreia, clienții au parcurs aproximativ 240.000 km, dintre care 75% cu zero emisii, în centrul Londrei. Testarea ulterioară din Köln, Germania, a contribuit la demonstrarea beneficiilor unei tehnologii inovatoare de recunoaștere dinamică a poziției, care declanșează automat modul EV Now, cu emisii zero, în zonele cu poluare deosebit de mare, pentru a contribui la îmbunătățirea calității aerului în zonele urbane.

În 2020, Ford a înregistrat al șaselea an consecutiv ca lider de piață în vânzarea de vehicule comerciale în Europa. Tendința a s-a menținut și în 2021, Ford păstrându-și poziția de cea mai bine vânduta marcă de vehicule comerciale din regiune, în prima jumătate a acestui an.

Articole similare

Ad