Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Norbert Kiss s-a impus în prima cursă FIA ETRC din Cehia

A fost spectacol total în Cehia, pe Autodromul Most, acolo unde a avut loc ce-a de-a doua etapă în cadrul campionatului FIA ETRC. Piloții de curse de camioane au fost show în fața celor câteva mii de spectatori, topografia circuitului ceh, care are o lungime de 4,21 km și numai puțin de 21 de viraje, cu o porțiune generoasă în linie dreaptă, permițând din plin acest lucru.

După ce și-a asigurat locul în pole position, Norbert Kiss (Ungaria) a luat sâmbătă după-amiaza (28 august) startul în prima cursă de la Most. Pentru că plouase cu puțin înainte, cursa a debutat sub steag galben, însă după prima tură a fost arătat steagul verde și acela a fost momentul când piloții au călcat pedala, iar Kiss a luat avans. Sascha Lenz (Germania), care a luat startul pe locul al treilea, în spatele campionului Jochen Hahn (IVECO), i-a suflat în ceafă compatriotului său chiar de la început. Cei doi au mers umăr la umăr, iar Lenz a făcut o mișcare îndrăzneață în exterior în virajul cu numărul 15 și a reușit să-l depășească pe Hahn în virajul cu numărul 16. Din păcate, câștigător chiar în 2020 la Most, pilotul IVECO a fost nevoit să abandoneze chiar în turul numărul 6 în această primă cursă. Lenz a continuat să-l vâneze pe maghiarul Kiss, reducând decalajul din fiecare tură. Ultimele tururi au fost dedicate bătăliei dintre cei doi, însă Norbert Kiss (MAN) a reușit să treacă mai întâi linia de sosire pentru a obține prima victorie a zilei.

MOST polo position. FOTO: TRANZIT

Eroul local Adam Lacko (Freightliner), Buggyra Racing, care a plecat de pe locul șase în grilă, a țintit și el primele locuri, astfel că a plecat în cursă depășindu-i pe rând pe Anthony Janiec, Antonio Albacete și Jochen Hahn. Albacete a rămas pe spatele lui Adam Lacko, iar foștii campioni ETRC s-au luptat pentru locul trei. Lacko a condus mai bine cursa, încurajat și de ovațiile celor câteva mii de spectatori cehi, care au aplaudat frenetic atunci când favoritul lor a trecut linia de sosire al treilea. Pilotul T Sport Bernau, Antonio Albacete (MAN), și-a continuat performanța constantă puternică din Ungaria și a terminat cursa pe locul patru, înaintea lui Steffi Halm (IVECO) pe locul cinci.

Pilotul Lion Truck Racing, Anthony Janiec (MAN), a terminat cursa pe locul șase, în fața lui André Kursim, care a pilotat un camion IVECO galben. Téo Calvet (Freightliner), de la Buggyra Racing, a început cursa pe locul al 10-lea la grila de start, însă pilotul francez în vârstă de 20 de ani, care a obținut victorie și în Cupa Goodyear, a terminat pe locul 8, asigurându-și pole position pentru cursa 2. Ca și în Ungaria, Calvet a avut o luptă strânsă cu Réne Reinert, care a completat Top 10. Cursorii britanici Shane Brereton și Jamie Anderson au completat podiumul Goodyear Cup în al doilea și al treilea loc și au terminat pe locul nouă și respectiv pe locul 11 în cursa 1 FIA ETRC.

TOP 3 piloți la MOST în Cursa 1

Foto: TRANZIT

Articole similare

Ad