Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Show total pe Autodromul MOST din Cehia. Andre Kursim câștigă dramatic în fața lui Norbert Kiss

Spectacol asigurat pe circuitul de la Most, Cehia, în acest weekend, acolo unde s-a desfășurat cea de-a doua etapă a Campionatului European de curse de Camioane FIA (FIA ETRC). Trei piloți – Norbert Kiss din Ungaria, eroul local Adam Lacko și germanul Sascha Lenz – au fost numele dominante în două dintre cele patru curse, schimbând locurile pe podium, în timp ce Andre Kursim, la volanul unui IVECO S-WAY, a reușit să se impună în cursa cu numărul 2.  

Cea de-a doua cursă din prima zi a avut loc în jurul orei 17:35 și a fost Reverse Grid, ceea ce înseamnă că primii opt clasați din prima cursă au luat startul în ordine inversă.

Téo Calvet (Freightliner), care a avut prima poziție la start, a avut dificultăți cu aderența pe pista umedă, deoarece ploaia și-a făcut din nou apariția, iar André Kursim (IVECO) a profitat de oportunitate și a preluat conducerea în a doua curbă.

Norbert Kiss (MAN), care a câștigat prima cursă și a pornit astfel în poziția a opta, nu a pierdut timpul și a început să depășească celelalte camioane punând presiune pe Steffi Halm (IVECO) pe locul patru. Într-un final a reușit să o depășească și pe experimentata nemțoaică, a trecut și de Anthony Janiec, dar și de Téo Calvet, pe care l-a depășit din scurt pentru a-l vâna pe Kursim.

Șoferul Don’t Touch Racing a reușit să rămână în față câteva ture, Kiss folosind la maxim experiența pentru a trece în față. La volanul unui Iveco S-Way, Andre Kursim s-a ținut bine pe poziție, însă în penultimul tur, maghiarul a intrat în contact direct cu pilotul de la Don’t Touch Racing și a câștigat astfel cursa. Totuși, incidentul a fost analizat cu atenție de către organizatorii FIA, care i-au aplicat lui Kiss o penalizare de 10 secunde. Pilotul ungur a coborât astfel pe locul al treilea pe podium, victoria revenindu-i lui André Kursim, în timp ce tânărul pilot de la Buggyra Racing, Téo Calvet, a ocupat poziția a doua.

Cursa principală de duminică a fost câștigată de Norbert Kiss, iar Sascha Lenz a obținut a doua victorie a etapei în cursa secundară a zilei.

CURSA Nr. 2, Most (Cehia) – FIA ETRC
CURSA Nr. 3, Most (Cehia) – FIA ETRC
CURSA Nr. 4, Most (Cehia) – FIA ETRC

Articole similare

Ad